Rusya'dan ihracatta yeni şart: Domatese karşılık et

Rusya, Türkiye'den gelen domatesleri kota dolduğu gerekçesiyle geri çeviriyor. Kotayı artırmak için şartları ise et ihraç etmek.

Rusya, Türkiye'den gelen domatesleri kota dolduğu gerekçesiyle geri çeviriyor. Kotayı artırmak için şartları ise et ihraç etmek.

Türkiye’den Rusya Federasyonu’na domates ihracatında yine kriz yaşanıyor. Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Rus yetkililer, Türkiye’ye tanınan 100 bin tonluk kotanın dolduğunu gerekçe göstererek geçtiğimiz günlerde Türkiye’den ihraç edilen domatesleri ülkeye girişine izin vermedi.

TÜRKİYE’YE YENİ ŞART

Türkiye’nin Moskova Ticaret Müşavirliği’nin devreye girmesi ile gümrük kapılarında bekleyen domatesler ülkeye alındı. Ancak, kotası artırılmazsa ihracat yeniden durabilir. Kotanın artırılması için Rusya, Türkiye’ye kırmızı et ihracatı şartını öne sürüyor.

Ekonomi Haberleri

KYK yurt ücretleri belli oldu
Yargıtay'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendiren karar
Türkiye'de işsizlik oranı ne kadar oldu?
Gümüş fiyatları iki ayın zirvesinde: Yatırımcının gözü kritik toplantıda
Esnaf kredilerinde yeni dönem: Faiz desteği düştü, borçlu esnafa kredi yolu açıldı