Sigaraya zam sinyali!

Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, sigara ve tütün ürünlerindeki asgari maktu tutarları artırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla sigara ve tütün ürünlerindeki asgari maktu vergi tutarları artırıldı.

Yapılan düzenlemeye göre 0,3899 olarak uygulanan asgari maktu vergi tutarları yüzde 17'lik artışla 0,4569 TL'ye yükseltildi.

Asgari maktu vergi tutarı, sigaranın düşük fiyatla satılmasını engellemeye yönelik bir unsur. Sigaranın perakende satış fiyatı ile vergi oranı çarpılıyor, bulunan rakam asgari maktu vergiden büyükse çarpım sonucu bulunan nispi vergi; düşük ise asgari maktu vergi tutarı esas alınıyor.

Asgari maktu vergi miktarlarındaki artış, "Sigara fiyatlarına zam gelecek mi" sorusunu da gündeme getirdi.

Ekonomi Haberleri

SGK borç yapılandırmasında yeni dönem: Taksit süresi 72 aya çıkarıldı
Altın fiyatlarında İsviçre hareketliliği: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
İtalyan gazeteden Trump’a ağır manşet
Temmuz 2026 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Zam tablosunda senaryo netleşiyor
Avrupa Birliği'nden Rusya'ya yeni darbe: 21'inci yaptırım paketi yolda