'Stok sorunu yok, fırsatçılığa izin vermeyeceğiz'

Güzeldere, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de yeni tip corona virüs tespitinin ilk kez yapıldığına dair açıklaması sonrası gıdadaki fiyat artışlarına ve mevcut stok durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, "Yerel perakendeciler olarak İstanbul'daki halkımızın tamamına hitap eden 2 bine yakın marketimizde fiyat artışlarına ve fırsatçılığa izin vermeyeceğiz. Ülkemizde yeterli ürün vardır ve stok sorunu yoktur" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin başta Avrupa olmak üzere dünya genelindeki çok sayıda ülkeden daha önce önlem aldığını ve sürecin başarılı şekilde yürütüldüğünü aktaran Güzeldere, ancak sosyal medyada oluşturulan endişe atmosferinin insanları paniğe yönelttiğini açıkladı.

Güzeldere, bağlı bulundukları Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün'ün de söylediği gibi tüm yerel marketlerde yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı mücadeleyi artırdıklarını aktardı.

İnsanların Türkiye'de ilk virüsün görüldüğü haberini alır almaz alışverişe, makarna, un,maske, dezenfektan ve kolonya gibi ürünleri almaya yöneldiğini anlatan Güzeldere, sözlerine şu ifadeleri ekledi:

"İstanbul genelinde 41 üyesi, 30 bine yakın çalışanı ve 2 bine yakın şubeyle hizmet veren İstanbul PERDER üyeleri, satış noktalarında ürün, mekan ve personel hijyenine ilişkin gerekli tüm önlemleri almış ve gerekli tüm hijyenik ürünlerin yeterli stoğunu yapmış durumdadır.

Tedarik sürecinde farklı sorunların yaşanmaması adına, üretici ve tedarikçi firmalarla temasa geçerek tedbirlerimizi paylaşıyoruz."

"FIRSATÇILIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Güzeldere, alışveriş yapmak isteyen tüketicilerin marketlerden yana müsterih olmalarını isteyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Yerel perakendeciler olarak İstanbul'daki halkımızın tamamına hitap eden 2 bine yakın marketimizde fiyat artışlarına ve fırsatçılığa izin vermeyeceğiz. Ülkemizde yeterli ürün vardır ve stok sorunu yoktur. Tüketiciler nezdinde mağduriyet yaratan fiyat artışı gibi durumları önlemek adına, yerel perakendeciler olarak üretici ve tedarikçilerimizle iş birliğinde içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz.

Tüketicilerin bu tür süreçlerde 'ihtiyacın kadar al, her zaman uygun al' anlayışını benimseyerek dikkatli ve duyarlı olmasını umuyoruz."

Ekonomi Haberleri

Onlarca tesisi bulunan dev kimya şirketi iflasın eşiğinde
Türkiye'de yüzlerce yeri olan KFC 108 şubesine kilit vurdu
Kısa vadede o rakamı görecek
Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar 2024? İşte güncel kurbanlık fiyatları
Satış için dört markayla görüşülüyor