35 yıllık turşucudan yeşil fasulye turşusunun sırrı: Böyle yapılırsa erimiyor

35 yıllık turşucu Mustafa Emin Bayrak usta yaptığı paylaşımla yeşil fasulye turşusunun tarifini verdi.

Yeşil fasulye turşusu yapımının inceliklerini 35 yıllık deneyimiyle paylaşan turşucu Mustafa Emin Bayrak, bu lezzetli tarifin sırlarını bizimle paylaştı. Yeşil fasulye turşusu yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları ve püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bu özel tarif sayesinde, misafirlerinize ve sevdiklerinize ev yapımı lezzetli bir turşu ikram etmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

Malzemeler

5 su bardağı su
1 kilo taze fasulye
1 çay bardağı sirke
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı deniz/kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tarife taze fasulyelerin kenarlarını kopartarak ve ikiye bölerek başlayın.
Temizlediğiniz fasulyeleri 15 dakika haşlayın. Çok yumuşamamasına özen gösterin.
Kaynar suyun içerisine tuzu ekleyin ve eritin. Su soğuduğunda içerisine sirkeyi de ilave edin.
Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri kavanozun yarısına doldurun.
Sarımsakları kavanozun ortasına koyun ve üzerini taze fasulye ile doldurun.
Tuzlu sirkeli suyu kepçe ile kavanozlara dökün. Tüm suyu kavanozlara ekledikten sonra ağızlarını sıkıca kapatın.
Kavanozları ortalama 20 gün boyunca kuru ve güneş almayan bir dolapta saklayın.
20 günün sonunda turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz. Et yemeklerinin yanına çok yakıştığını unutmayın.

İlgili Haberler

Yoğurda ekleyip yemek gerekiyormuş. Canan Karatay'ın da üstelik favorisi
Türk kahvesine 1 kaşık tarçın neden eklenmeli? Bakın tarçın kahveyi ne yapıyor
Aşureyi Sivaslılar böyle hazırlıyorlar. Kıvamının daha iyi olmasını sağlayan tüyo

Gözden Kaçmasın Haberleri

23 Nisan için ilk resmi tören TBMM'de yapıldı
Prens Dizisinden Hayranlarını Sevindiren Haber! 3. Sezon Tarihi Belli Oldu
Devlete iş ilanı için duyuru yapıldı 2025! OGM'de 4.500 personel alımı başvuru tarihi ve şartlar belli oldu!
MSÜ ertelendi mi 2025? MSÜ sonuçları öğrenme, sorgulama!
Tarım ve Orman Bakanlığı 8500 Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?