Çaydanlıkta oluşan kireçler nasıl temizlenir? Çaydanlıktaki kireci kısa sürede ortadan kaldıran tüyo

Çay keyfini artırmak ve çaydanlığınızı temiz tutmak için bu tüyoları deneyebilirsiniz.

Çaydanlıkta oluşan kireçlerin temizlenmesi, çay keyfini olumsuz etkileyen bir durumdur. Kireçlerin çaydanlıkta birikmesi, çayın lezzetini ve kalitesini düşürebilir. Bu nedenle, çaydanlıkta oluşan kireçlerin temizlenmesi önemlidir. İşte çaydanlıktaki kireci kısa sürede ortadan kaldıran tüyolar:
 

Türkiye'deki birçok kentte sular kireçli. Çay demlerken çoğu zaman uzmanlar içme suyu kullanmamızı öneriyor.

İçme suyuyla demlenen çay daha lezzetli oluyor. Ayrıca demlikte kireçlenmemiş oluyor. Ancak bu uyarıya dikkat eden kişi sayısı çok az.

Çeşme suyuyla yapılan çay lezzetsiz olduğu gibi demliğinde kireçlenmesine yol açıyor. Kireçlenmiş bir demliği kullanmak sağlık açısından doğru değil.

Demlikteki kireç lekesini ortadan kaldıracak bir yöntem bulunuyor.

ÇAYDANLIKTAKİ KİRECİ SÖKÜP ATAN YÖNTEM

Habertürk'te yer alan bir içerikte; Çaydanlıkta oluşan kireci yok eden yöntem paylaşıldı. Çaydanlığının yarısına kadar su ekleyin ve ocağa koyun. Limon tuzunu ilave edip kaynayana kadar bekleyin. Kireç tabakası derinse karışımı yirmi dakika kaynatın. Kireç erimeye başlar başlamaz ocağın altını kapatın ve temizleyin.

Çaydanlığı sirke ve tuzla da temizleyebilirsiniz. Sirke hemen hemen her türlü temizlikte kullanılırken, kireci sirke ile temizlemek elbette mümkün. 2 yemek kaşığı sirkeyi demliğe dökün üzerine biraz su ilave edin. Çok fazla kalıntı oluştuysa ve kalıntılar varsa sirkeye 1 yemek kaşığı sofra tuzu ekleyin. Kireç kaybolana kadar 10 dakika bekletin. Suda çözünen kireç dağıldığı için demliği bulaşık süngeri yardımıyla güzelce yıkayın. Sirke kokusunun gitmesi için demliğin iyice yıkanıp kurutulmasını öneririz.


Çaydanlığını yarısına kadar su ekleyin ve yaklaşık 3 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Bu şekilde kaynatma işlemini gerçekleştirin. Daha sonra sünger yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Musluk suyunda bulunan kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller kuruyarak beyaz izler bırakır. Sitrik asit, çaydanlıkların içindeki kireç ve hoş olmayan kokuların giderilmesinde etkilidir. Çaydanlığa biraz su ekleyin, 30 g sitrik asit ekleyin ve çözünmesi için karıştırın. Kapağı kapatın ve suyu kaynatın. Kaynama noktasından sonra ocaktan alın ve yaklaşık 2 saat bekletin. Suyu tekrar doldurun ve kaynatın.

İlgili Haberler

Klozete tesadüfen döktü. Gördükleri karşısında çok şaşırdı. Şimdi herkese öneriyor!
Kızıl Goncalar dizisi devam edecek mi? NOW TV'den sevilen dizi için yeni sezon karar
Son dönemde lahana ve yaprak sarmasını bile geride bıraktı. Lüks restoranların yeni gözdesi olan sarma

Gözden Kaçmasın Haberleri

Turşuyu lezzetli yapmayı sağlayan teknik! Turşu böyle hazırlanırsa kıtır kıtır oluyor
Sirkeye lezzet katan tüyo: Elma sirkesinin lezzetli olmasını sağlayan tüyo
Sigara böreği yaparken içine 1 kaşık eklerseniz sigara böreği çıtır çıtır oluyor
Çilek saplarını biriktirin ve 5 şekilde değerlendirin! İşte çilek alanların bilmesi gerekenler
Et kavururken tencereye 1 kaşık ekleyin lezzeti artıyor! Baharatların kralıymış