Turşu yapımı, geleneksel bir yöntemle hazırlanan ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olan bir turşu çeşididir.
Turşunun lezzetli olmasını sağlayan en önemli tekniklerden biri ise turşu malzemelerinin doğru şekilde hazırlanması ve turşu suyunun dengeli bir şekilde oluşturulmasıdır.
MALZEMELER
Biber, patlıcan, domates, salatalık, lahana, havuç gibi turşuluk sebzeler
Sirke
Su
Deniz veya kaya tuzu
HAZIRLANIŞI
* 1 litre suya 1 çay bardağı sirke, 2,5 çorba kaşığı deniz veya kaya tuzu.
* Dikkat! İyi bir turşunun ön şartı bu ayarı bozmamak.
* Sebzeleri ne kadar birbirine yakın dizerseniz görüntüsü de tadı da o kadar güzel olur.
* Turşuyu yapacağınız kavanozun steril olmasına özen gösterin. Eğer temiz olduğundan emin değilseniz kaynar su ile yıkayın.
* Turşu kavanozunun içine alternatif olarak dereotu, nohut, sarmısak koyabilirsiniz. Böylece turşuya farklı bir tat katmış olursunuz.
* Kavanozun dibine nohut mutlaka ekleyin. Bu, turşunun daha çabuk mayalanmasını sağlayacaktır.
* Turşu yapacağınız malzemeleri kavanoza dizdikten sonra kapağını sıkıca kapatın. Turşunuzu ne kadar iyi muhafaza ederseniz ömrü de o kadar uzun olur.
* Yaklaşık 1 hafta-10 gün kadar beklettiğiniz turşunuz artık hazır. Afiyet olsun...
Kaynak: youtube.com, haberturk.com, gazetepencere.com