Bahçeşehir Göleti'ne verilen imar iptal edildi

Bahçeşehir Göleti için verilen imar kararı iptal edildi. Kamu yararına uygun olmayacağı öngörüldü.

Bahçeşehir Göleti bölgesinde yapımı hızla süren lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis projesine olanak veren imar planı iptal edildi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından 16 Ekim’de oybirliğiyle verilen kararda, “Planlama sahası dışındaki alanlarda, ağırlıkla ticaret alanının yer aldığı ancak planlama sahasına da ticaret fonksiyonu verilmesine rağmen artacak nüfus ve ulaşım hareketlerinin doğuracağı ihtiyaca ilişkin herhangi bir otoparkın planlanmadığı” anlatıldı. 

Yönetmelikte yeşil alanlar için öngörülen, yeşil alanın kullanım amacına hizmet edecek yapılardan ziyade kâr amacı güden ticaret fonksiyonu ve kullanım kararları plan ile öngörüldüğü belirtilen kararda bunun şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı sonucuna varıldığı vurgulandı.

Güncel Haberleri

Oyuncu Levent Üzümcü gözaltına alındı
Ayasofya'da yüksek sesle İncil okuyan 2 turist gözaltına alındı
Trump'ın portresi 1 doların üzerine basılıyor
Ünlü YouTuber Başak Karahan acil ameliyata alındı
Ünlülere yönelik yeni dalga uyuşturucu operasyonu