Bayramdan sonra ikinci aşamaya geçilecek

Bakan Koca koronanın yeni yol haritasını açıkladı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bayramdan sonra da tedbirli olmaya, gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz ama bu tedbirler bayramdan önceki dönem kadar sert olmayacak" açıklamasında bulundu.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Türkiye'de bayramdan sonra uygulanacak koronavirüs tedbirleriyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Bayramdan sonra ikinci aşamaya geçilecek

Türkiye'deki koronavirüs salgınında dört aşamalı normalleşme planının birinci aşama 11 Mayıs'ta başlamış; pazar yerleri, AVM'ler, kuaförler ve güzellik salonları açılmıştı. İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos, üçüncü aşama 1 Eylül-31 Aralık, dördüncü aşama ise aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak ve sonrası olarak planlandı. Bayramdan sonra normalleşme takviminin ikinci aşamasına geçeceğimiz süreçle ilgili değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayramdan sonra alınacak tedbirlerin önceki tedbirlere göre daha yumuşak olacağını söyledi.

"Tedbirli olacağız"

Işık, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Az önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile konuştum, 'Bayramdan sonra da tedbirli olmaya, gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz ama bu tedbirler bayramdan önceki dönem kadar 'sert' olmayacak." dedi.

Güncel Haberleri

AHBAP soruşturmasında yeni ayrıntılar: Avukat Ece Güner'in emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı
Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal hayatını kaybetti
Yaprak Dökümü'nün Şevket'i son hali sosyal medyada gündem oldu
Haluk Levent'in Emniyet ifadesi: ‘Usulsüzlük diyebilirsiniz ama yolsuzluk diyemezsiniz’
Cem Yılmaz'ın Haluk Levent esprisi yeniden gündem oldu: '1 TL'lik vurgun varsa ülkeyi terk ederim'