Erdoğan: "Derdimiz petrol değil insan"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı konuşmada 'derdimiz petrol değil insan' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda konuştu.

Erdoğan'nın konuştuklarından öne çıkanlar ise şunlar:

Türkiye şu anda 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan bir ülkedir. AB bize şu ana kadar STK’lar vasıtasıyla 3 milyar avro destek sağlamıştır. Dünyanın en güçlüler çıkıp ne diyor biz bir numarayız diyor hayır siz bir numara değilsiniz. Dünyada mültecilere en büyük desteği veren ülke Türkiye’dir. Bu OECD rakamları da söylüyor, ben demiyorum.

Ekonomisi ve yönetim sistemi bizden çok daha ileri olan gelişmiş ülkeler kapılarını sığınmacılara kapattı. Biz ise kapatmadık, açık tuttuk. Biz o kesici tel örgülerden geçmeye kalkan o kadınları, erkekleri, çocukları gördükçe ciğerlerimiz parçalanıyor. Bizdeki ana muhalefet de 'Geri göndereceğiz' diyor. Biz asla ama asla bu insanları varil bombalarına teslim edemeyiz. Türkiye'nin ana muhalefeti eder.

'ÖNCELİĞİMİZ PETROL DEĞİL İNSAN'

Biz insanı seviyoruz onun için bir ayrıma girmeyiz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyip terör örgütlerinin inlerine girip onları yerle bir ediyoruz. Türkiye bu çabaları ile tüm uluslararası toplumun vicdan borcunu da ödüyor. Bizim bu konuda hamdolsun hep başımız dik alnımız açık olmuştur.Aynı şekilde birileri petrol paylaşımının içindeler. Bizim önümüze de bunu getirdiler, bizim derdimiz bu değil dedik; bizim önceliğimiz petrol değil insan, ‘bu insanları kurtarmak’ dedik. Petrol veya siyasi çıkar için terör örgütleri ile kol kola girmekten çekinmeyen devletler varken bizim onurlu duruşumuz sürüyor.

Güncel Haberleri

Türkiye'nin en yaşanabilir 10 şehri belli oldu
Erdoğan Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı
'Beni betona gömmek istiyor'
'Keşke 13 yıl halkı sevindirseydiniz'
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem