Esad Bağdadi’nin öldüğüne inanmıyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin öldürülmesi konusunda yeterli delil olmadığını ifade ederek bu durumda öldürüldüğüne inanmayacaklarını söyledi.

Suriye devlet televizyonuna konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad, “El Bağdadi’nin yok edilmesi konusunda Amerikan kurumlarıyla hiçbir temasımız olmadı. Daha da önemlisi, bu operasyonun gerçekten olup olmadığını bilmiyoruz” dedi.

Esad, ABD’nin henüz IŞİD liderinin öldüğüne dair hiçbir delil sunmadığını kaydederek, “Suriye’nin ABD’ye bu konuda yardımcı olduğu konusunda ise haberlerden öğrendik” dedi.

Rusya’nın, Suriye’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunması prensibine bağlı kaldığını dile getiren Esad, “Soçi mutabakatı, Türkiye’yi durdurdu ve ABD müdahalesinin yolunu tıkadı” diye ekledi.

Güncel Haberleri

İşte Türkiye'nin gerçek sorunu!
Türkiye'nin en yaşanabilir 10 şehri belli oldu
Erdoğan Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı
'Beni betona gömmek istiyor'
'Keşke 13 yıl halkı sevindirseydiniz'