Eskişehir'de doğdu ABD'de Emniyet Müdürü oldu

Eskişehir'de doğan ve küçük yaşta Amerika'ya giden İbrahim Mike Baycora, 32 yıldır görev yaptığı polis teşkilatına emniyet müdürü oldu.

Baycora, New Jersey Eyaleti'ndeki Paterson belediyesinde kendisi için düzenlenen törenle görevi devraldı. 228 yıllık tarihi binada düzenlenen törende Kur'an-ı Kerim’e el basarak, yemin etti ve görevi devraldı.

Şehrin ilk Türk kökenli Emniyet Müdürü olan Baycora, törende konuşma yaptı.

Baycora, “Bugün çok mutluyum. Burada yaşadığımız olay, dünyanın neresinden gelirseniz gelin, bu ülkede fırsatlar olduğunun ispatıdır. Bu şehri seviyorum. Paterson, etnik gruplarıyla, çoğulcu yapısıyla, dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla esas Amerika'dır” dedi.  

Törende konuşan Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh ise Amerika’da tarih yazdıklarını söyledi.

Sayegh, Baycora için, "Paterson şehrinin ilk Türk, ilk müslüman, ilk kimya mühendisi eğitimli emniyet müdürü" ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda Baycora Türkçe yapılan duanın ardından, tebrikleri kabul etti.

1988 yılında Paterson polis teşkilatına katılan İbrahim Mike Baycora, New Jersey Rutgers Üniversitesi'nde kimya mühendisliği alanında diploma sahibi.

Güncel Haberleri

AHBAP soruşturmasında yeni ayrıntılar: Avukat Ece Güner'in emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı
Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal hayatını kaybetti
Yaprak Dökümü'nün Şevket'i son hali sosyal medyada gündem oldu
Haluk Levent'in Emniyet ifadesi: ‘Usulsüzlük diyebilirsiniz ama yolsuzluk diyemezsiniz’
Cem Yılmaz'ın Haluk Levent esprisi yeniden gündem oldu: '1 TL'lik vurgun varsa ülkeyi terk ederim'