İBB Sözcüsü Ongun'dan elenme yorumu: Trajikomik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihalede elendi. 

İBB, TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihaleden elendi. İhale eski bir İBB çalışanı da olan Okçular Vakfı'nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi'ne verildi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İBB Sözcüsü Murat Ongun, İBB'nin ihaleden elenme gerekçesini açıkladı.

Ongun, "İBB iştiraklerinin Haydarpaşa- Sirkeci ihalesinden elenme nedeni: 'Müştereken ve müteselsilen yerine ortaklaşa ve birlikte' yazmak. Bu trajikomik iptal gerekçesi tarihe geçecek nitelikte" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinden İBB iştirakleri hukuksuzca elendi. Hem mahkemeye taşıyacağız hem de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Güncel Haberleri

Narin Güran’ın babası Ankara yolunda: “Kızımın hakkı yerdedir”
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine büyük operasyon: 201 kişi gözaltında
Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi verildi, 2 kişi tutuklandı
Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu