İmamoğlu'ndan 'İşsizliğin nedeni Suriyeliler mi' sorusuna cevap

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyanın önde gelen şirketlerinin sahip ve üst düzey yöneticilerini bir araya getiren, “İntercontinental Chapter IC Toplantısı”nda konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “İntercontinental Chapter IC Toplantısı”nda konuştu. İmamoğlu'nun konuşmasının ardından soru-cevap bölümüyle devam etti.

Mültecilerle işsizlik arasında bağlantı olup olmadığı sorusuna İmamoğlu şu yanıtı verdi:
“İşsizlik konusunda bir kısım vatandaşımız, kendi mahallesinde işsizliğin sebebi olarak doğrudan Suriyelileri görüyor. Aynı zamanda toplumsal bir çatışmaya sebep olabiliyor. Bunları da engellemek ve gerçek sebebin o olmadığını anlatma çabası içerisindeyiz. Orada biz bir asimile peşinde değiliz. Biz, bu insanların kendi ülkelerinde varlığı peşindeyiz. İşsizlik oranlarının daha yüksek olduğunu düşünüyoruz. Güncel olarak yaşadığımız bir problemin mülteci konusuyla paralel olmadığı fikrindeyiz biz. Ülkemizdeki son dönemdeki ekonomik daralmanın büyük oranda işsizliğe sebep olduğunu düşünüyoruz. Direkt işsizlikle bağlantılı bir mülteci konusunu yorumlamak elbette mümkün değil; ama dediğiniz gibi güncel bir psikolojik sorun yaşıyoruz. Hatta gerçek rakamlarla da bunun destekleyici bir oran var ama burada, başta söylediğim mülteci sorunuyla ilgili fikirlerimizi hayata geçirirsek, bu insanların tekrar yurtlarına dönmelerini sağlayabilirsek, bu önemli bir kazanımdır. Biz, zaten iş ve istihdam üretme konusunda kabiliyetli bir toprağız aslında. Dünyanın farklı yerlerden insanları belli oranda zaten istihdam ediyoruz. Bu noktada istihdam hareketimizin, kalacak olan Suriyelilere yetecek güçte olduğunu düşünüyoruz. Ama önce ülkemizin ekonomik bir iyileşmeye ihtiyacı var.”

Güncel Haberleri

Kurucusu kadın olan Türkiye’nin en büyük cirolu 10 şirketi
İşte en hızlı interneti olan ülkeler!
5 dizi ekranlara veda ediyor! İşte final tarihleri
Ünlü YouTuber paraşütten yere çakıldı
Nihat Hatipoğlu'ndan 'pavyon' yanıtı