Şehir Üniversitesi'nin olduğu araziyle ilgili yeni gelişme

Bilim ve Sanat Vakfı'na ait, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kurucuları arasında yer aldığı İstanbul Şehir Üniversitesi'nin olduğu arazi, Kartal Tapu Müdürlüğü'nün kararıyla Maliye Hazinesi'ne devredildi.

Üniversite yönetimi karara tepki gösterirken, yapılan açıklamada, "Söz konusu tescil işlemi bilgimiz olmaksızın yapıldığı gibi, kanun hükmüne veya kesinleşmiş bir mahkeme kararına dayanmamaktadır. Aynı zamanda Anayasa'da güvence altına alınan mülkiyet hakkının da ihlali anlamına gelmektedir" denildi.

Şehir Üniversitesi yönetimi, 12 Aralık'ta Kartal Tapu Müdürlüğü'nün aldığı bir kararla üniversite adına kayıtlı bir taşınmazın 'bilgileri ve rızaları dışında' Maliye Hazinesi'ne devrinin gerçekleştirildiğini duyurdu. Karara itiraz edildiği duyurulurken, "Gerçekleştiren kurum ve kişiler hakkında gerekli hukuki ve cezai tüm yasal yollara başvuracağını kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Güncel Haberleri

Oyuncu Levent Üzümcü gözaltına alındı
Ayasofya'da yüksek sesle İncil okuyan 2 turist gözaltına alındı
Trump'ın portresi 1 doların üzerine basılıyor
Ünlü YouTuber Başak Karahan acil ameliyata alındı
Ünlülere yönelik yeni dalga uyuşturucu operasyonu