Sınırı geçmek isteyen mültecilere Yunanistan’dan müdahale

Yunanistan'la Türkiye arasındaki Pazarkule sınır kapısında yüzlerce mültecinin sınırı geçmek için bekleyişi sürüyor.

Türkiye’nin Pazarkule Sınır Kapısı’nda Yunanistan sınır güvenlik güçlerinin bekleyen mültecilere yönelik gaz bombası müdahalesi havadan fotoğraflandı.

Yunan görevliler Pazarkule’de Türkiye ile Yunanistan ile aradaki tampon bölgede sınırı geçmeyi bekleyen mültecileri gaz bombası atarak dağıtmaya çalışıyor.

Karşı tarafa geçmeye çalışan mülteciler ise, Yunan görevlilere taş atarak karşılık veriyor.

Otobüs ve minibüslerle Edirne’ye gelerek Pazarkule sınır kapısına ulaşan mültecilerin sayısı sürekli artıyor.

Tampon bölgede bekleyen ve sayıları artan mültecilerle Yunan sınır güvenlik görevlileri arasındaki gerginlik de artıyor.

Aralarında çok sayıda çocukların da bulunduğu mülteciler atılan gaz bombalarından etkilendi.

Bu arada, sınırda bekleyen mültecilerden ayrı olarak, Meriç nehrini kullanarak çok sayıda mültecinin Yunanistan’a geçtiği bildiriliyor.

Güncel Haberleri

Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu
Çanakkale'de korkutan deprem
Tuzlu Kahve Dizisinde İzleyici Tepkisi Sonuç Verdi: Yapım Ekibi Geri Adım Attı
Emniyet Kararnamesi Yayımlandı: Gülistan Doku Soruşturmasında İfade Veren Müdür Merkeze Alındı