TBMM Başkanı Şentop: Gazi Meclisi'miz, Milli Mücadele'nin sonucu değil, bizzat merkezi ve karargahıdır

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 23 Nisan kutlamaları kapsamında yaptığı konuşmada "100. yılını andığımız Gazi Meclisi'miz, Milli Mücadele'nin sonucu değil, bizzat merkezi ve karargahıdır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında Meclis'in açılışının 100. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplandı.

Şentop, açılış konuşmasında "100. yılını andığımız Gazi Meclisi'miz, Milli Mücadele'nin sonucu değil, bizzat merkezi ve karargahıdır" dedi.

"Yüz yıl önce, cephedeki askerinin yarasına tentürdiyot bulamadığı için naftalin basan Türkiye, bugün küresel salgın karşısında çaresiz kalan devletlere tıbbi yardımda bulunmaktadır" ifadelerini kullanan Şentop, "Yüz yıl önce ve tamamen tükendiği varsayılan bir dönemde azim ve kararlılığıyla ayağa kalkan, adeta küllerinden yeniden doğan Türkiye, bugün daha güçlü, daha coşkulu ve daha diridir" şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri

Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu
Çanakkale'de korkutan deprem
Tuzlu Kahve Dizisinde İzleyici Tepkisi Sonuç Verdi: Yapım Ekibi Geri Adım Attı
Emniyet Kararnamesi Yayımlandı: Gülistan Doku Soruşturmasında İfade Veren Müdür Merkeze Alındı