‘Ucuza almak için akşam pazarına çıkın’

Diyanet İşler Başkanlığı tarafından yayınlanan ‘Aile’ dergisinde vatandaşlara verilen pratik alışveriş bilgisi pes dedirtti.

8 bakanlıktan daha büyük bütçeye sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı vatandaşa tutumlu olmayı öğretiyor. Diyanet, bütçe büyüklüğüne göre yapılan sıralamada, 16 bakanlıktan sekizinin bütçesini geride bırakıyor. Bu bakanlıklar şunlar: İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, AB Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı.

2020 yılı bütçesi 11.5 milyar TL üzerinde olan DİB dergisinde, ‘Tasarruflu pazar alışverişi nasıl yapılır?’ başlığı altında yayınlanan yazıda “Ucuza almak için akşam saatlerini bekleyin” tavsiyesinde bulunuldu.

Aile dergisinde ayrıca, “tüm pazarı gezip fiyatları öğrenin”, “ucuza almak için akşam saatlerini bekleyin” ve “kaliteli ve ucuza almak için de aynı pazarcıdan alışveriş yapın” gibi çok özel tavsiyelerde de bulunuldu.

İşte, yıllık 11.5 milyar TL bütçeli israf kurumunun yayımladığı dergide yer alan pazar alışverişinin püf noktaları:

* Alışverişe çıkmadan önce mutlaka bir liste yapmalı ve listenize sadık kalmalısınız. Pazar alışverişinin altın kurallarından biri de tüm fiyatlara göz atmaktır. Eğer tüm pazar alanını gezip fiyatlara hâkim olursanız en uygun alışverişi yapmış olursunuz.

* Akşama doğru ürünlerin fiyatı düşeceğinden akşam pazarını değerlendirebilir, daha az masrafla daha çok alışveriş yapabilirsiniz.

* Aynı pazarcının tezgâhından düzenli olarak alışveriş yaptığınız takdirde pazarcı taze ve kaliteli ürünlerini seçip size uygun bir fiyata verecektir.

* Ürünleri taşırken hem alışveriş yapmak hem de poşetlere hâkim olmak oldukça güç olduğundan bir pazar arabası edinip çok daha konforlu bir alışveriş yapabilirsiniz.

Güncel Haberleri

Kurucusu kadın olan Türkiye’nin en büyük cirolu 10 şirketi
İşte en hızlı interneti olan ülkeler!
5 dizi ekranlara veda ediyor! İşte final tarihleri
Ünlü YouTuber paraşütten yere çakıldı
Nihat Hatipoğlu'ndan 'pavyon' yanıtı