Altın sarısı patates kızartmanın püf noktası! Tüm aşçılar böyle kızartıyormuş

Altın sarısı patates kızartmak için aklınızda bulunması gereken lezzet tüyosu: İşte patates kızartmasına lezzet katan tüyo

Tüm bu püf noktalarını uygulayarak evinizde restoranlardaki gibi altın sarısı ve kıtır kıtır patates kızartmaları yapabilirsiniz.

Patates kızartması, hemen hemen herkesin severek tükettiği bir atıştırmalık ve yan yemek seçeneğidir. Ancak, evde yapılan patates kızartmalarının restoranlardakine kıyasla genellikle daha solgun ve yağ çekmiş olması sıkça karşılaşılan bir durumdur. Peki, restoranlardaki gibi altın sarısı ve kıtır kıtır bir patates kızartması nasıl yapılır? İşte tüm aşçıların uyguladığı püf noktaları!
 

PATATES SEÇİMİNİ DOĞRU YAPIN

Sarı patates ve Afyon russet olarak bilinen patatesler kızartmaya en uygun patateslerdir. Taze patatesler ise sulu oldukları için kızartma aşamasında yeteri kadar kıtırlaşmazlar.


SOĞUK SUDA BEKLETİN

Patatesleri tercih ettiğiniz şekilde dilimledikten sonra tuzlu ve buzlu bir suda 30 dakika kadar bekletin. Bu arada patates dilimlerinin boyutlarının eşit olmasına özen gösterin ki her yeri eşit pişsin. 30 dakikanın sonunda patates dilimlerini bir kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın.

2 KERE KIZARTIN

İlk önce patatesler orta ısıdaki yağa(135 derece civarı) atıp 7-8 dakika kadar ön kızartma yapın. Sonra bir süzgeçin üzerinde yağlarını süzdürüp soğumaya bırakın. Patatesler soğurken yağı iyice kızdırın(175 derece civarı) ve 2. kere 8-10 dakika civarı kızartın. Yağdan alıp tekrardan biz süzgeç üzerinde fazla yağını süzdürün. Bu metot sayesinde patateslerinizin hem içleri pişecek hem de dış tarafında kıtır bir kabuk oluşacaktır.

İlgili Haberler

Orkide açmıyor mu? İşte çiçeklerin orkideyi büyütürken uyguladığı 5 tüyo
Kebapçı usulü lahmacun; Bakın fırında çıtır çıtır olması için ne yapmak gerekiyor
İddialı NOW TV dizisinden üzücü haber; Final tarihiyle ilgili açıklama var

Yaşam Haberleri

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara kritik uyarı!
Temmuz geldi İkizler retrosu başladı: 3 burç için dikkat!
TBMM’de kabul edildi: iklim kanunu maddeleri nelerdir, iklim kanunu teklifi nedir? İşte İklim Kanunu hakkında tüm detaylar…
Gelin erkek çıktı damat bunu 12 gün sonra fark etti!
B12 eksikliğinin vücuda zararları nelerdir? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?