Kabak tatlısını yıllarca yanlış yapmışız - Lezzetli olması için aşçıların uyguladığı sır teknik...

Kabak tatlısı, Türk mutfağında çok sevilen lezzetlerin başında gelmektedir. Kabak tatlısını pişirirken işte bilmeniz gereken her şey!

Geleneksel tatlılar arasında ilk sırada olan kabak tatlısı en sevilen Türk tatlıları arasında yer almaktadır. Kabak tatlısı daha çok kış aylarında tüketilmektedir.,

KABAK TATLISINA LEZZET KATAN TARİF

Kabak tatlısı yaparken aşçıların uyguladığı bir teknik herkesi çok şaşırtacak. İşte kabak tatlısı yaparken işinize yarayacak o tarif

Kabak tatlısının en güzel hali fırında yapılan halidir;

500 gr soyulmuş bal kabağı

400 gr şeker

6 adet karanfil

1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin;

2 yemek kaşığı tahin

100 gr ceviz

Fırında Kabak Tatlısı Yapılışı:

*Soyulmuş bal kabaklarını bir parmak kalınlığında dilimleyin.

*Derince bir tencerenin içerisine kabakları alın.

*Üzerine şekeri ilave edin.

*1 gece kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletin.

*Ertesi gün sulanmış bal kabaklarını fırın tepsisine dizin.

*Karanfilleri ve tereyağı parçalarını tepsiye yerleştirin.

*Kapta kalan şekerli suyu üzerlerine gezdirin.

*Fırın tepsinizi önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın.

*Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.

*30 dakika kadar pişirin.

*Ardından üzerinde folyo ve yağlı kâğıdı alın.

*Tekrar 200°C fırında 15 dakika kadar daha pişirin.

*Üzeri karamelleşince tatlınız olmuş demektir.

*Fırından aldıktan sonra soğuması için bekletin.

*Bal kabağı tatlınızı tabaklara alın.

*Tahin ve ceviz ile birlikte sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

*Afiyet olsun…

Kabak tatlısının Püf Noktası:

Kabaklarınızı 1 gece öncesinden şekerle beraber aynı tencerede bekletmeye dikkat edin.

Kabaklar suyunu salacağı için pişirirken su eklemenize gerek kalmayacaktır.

Tatlınızı ceviz ile süsleyerek servis edebileceğiniz gibi isterseniz dondurma eşliğinde de servis edebilirsiniz.

Fotoğraflar: Youtube.com

İlgili Haberler

Kanal D'den Yargı dizisi için yeni atak! Bundan sonra dizinin nasıl ilerleyeceği sızdı...
Doğuştan mutsuz 3 burç... Yüzleri hiç gülmüyor hep ama hep üzgünler!
Lokanta aşçıları sır gibi saklıyor! Mercimek çorbasına lezzet katmanın tüyosu...

Lezzet Haberleri

Adana Mı Acı Urfa Mı? Adana Kebap ve Urfa Kebap Farkı Nedir?
Ördek yumurtası yenir mi? Ördek yumurtası zararlı mı?
Balık ile yoğurt yenir mi? Balık ve yoğurt yemek zehirler mi?
Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı? Kızartmada zeytinyağı kullanılır mı?
Mantar yıkanır mı? Mantar temizliği nasıl yapılır?