Kabına sığmıyor, Kek dağ gibi kabarıyor! Aşçıların dağılmayan kek pişirmesinin sırrı

Evde kek pişirirken aklınızda bulunması gerekiyor

Kek neden dağılır? Kek, genellikle içerisinde bulunan hava kabarcıkları nedeniyle pişirildikten sonra sertleşir ve zamanla bu kabarcıkların patlaması sonucu dağılır. Ayrıca kekin içerisine eklenen sıvı malzemelerin miktarı ve pişirme süresi de kekin dağılmasına etki edebilir. Bu nedenle kek pişirirken malzemelerin ölçülerine ve pişirme süresine dikkat etmek önemlidir.

Kek yaparken kabarmama sorunu ile karşılaşanlar için harika bir tarifimiz var. Tam anlamıyla kabına sığmayan, fırında kabardıkça insanın içinden "Daha ne kadar kabaracak acaba?" diye düşüneceği bir kek yapmak istiyorsanız, püf noktalarına dikkat etmelisiniz.

Kek yaparken en önemli noktalardan biri, kekin kabarmasıdır. Herkesin istediği gibi puf puf kabaran, ağızda dağılan ve yiyenlerin bir tabak daha istediği bir kek yapmak mümkün. Bu nedenle, sizlerle tam da böyle bir kek tarifi paylaşmak istiyoruz.

Kek yaparken süt yerine kullanacağınız özel bir malzeme ile kekin kabarmasını adeta durduramayacaksınız. Bu malzemeyi doğru oranda kullanarak, kekinizi harika bir şekilde kabartabilirsiniz.

KABARMAYA DOYMAYAN SÜNGER KEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 şişe maden suyu (200 ml.)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

  • SÜNGER KEK HAZIRLANIŞI VE PÜF NOKTALARI

    1) Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve toz şekerle birlikte güzelce çırpın.
    2) Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın. Üzerine soda, kabartma tozu ve limon suyunu da ekleyerek bir kez daha karıştırın.
    3) Vanilya ve unu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız kek harcının bir kısmını ayırın.
    4) Ayırdığınız harca kakao ilave edin ve güzelce çırpın.
    5) Sade kek harcını yağlanmış, unlanmış kek kalıbına aktarın ve içerisine kakaolu harcı da dökün.
    6) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

    PÜF NOKTASI: İçindeki soda, kabartma tozu ve limon suyuyla birlikte kabarmasına yardımcı oluyor. Yoğurdun da sulu kısmını kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz içerisine limon ya da portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.

    Kaynak: yemek.com

İlgili Haberler

Öğrenenler hemen E-Devlet'ten bakıyor: Gizli mirasınızı kontrol edebilirsiniz
Nohut böyle hazırlanırsa gaz yapmıyor ve tencerede dağılmıyor! Sadece 1 kaşık eklenmeliymiş
Yazın hasat edilmişti: Faydaları saymakla bitmiyor, 1 bardak bile kaynatıp içmek yetiyor

Lezzet Haberleri

Bu yöntemle limon 1 yıl bozulmadan kalıyor! İşte aşçıların tüyosu...
Ramazan'da en çok hangi yemek sipariş edildi?
Çıtır çıtır patates kızartması için yağa iki damla ekleyin
İftarda yaptığınız ilk iş o olsun!
Dünyanın en pahalı yiyecekleri belli oldu! Hepsi servet değerinde