Turizm şirketi battı

Turizm şirketi battı

Super Break ve LateRooms'u bünyesinde barındıran İngiltere-York merkezli Malvern Group iflas etti.

İngiltere'de ülke içinde ve dışında tatil organizasyonları yapan Super Break ile son dakika oa satışı yapan Late Rooms'u bünyesinde barındıran York merkezli seyahat şirketi Mlvern Group iflas etti. İki şirket için yapılmış toplam rezervasyon sayısının 53 bin olduğu ven bunların içinden 20 bininin halihazırda tatilde bulunduğu kaydedildi.

Sorunun kaynağı Hindistanlı hissedar

Turizm Güncel'in haberine göre iflasa gerekçe olarak ise şirketin Hindistan'daki hissedarları Cox&Kings adlı şirketin yaşadığı finansal sorunlardan kaynaklanan nakit akışı sıkıntısı gösterildi. Oysa geçtiğimiz ay bir açıklama yapan Malvern Group, Cox&Kings'in yaşadığı krizin kendilerini etkilemediği belirtilmişti.

Tüm alım ve satım işlemi durduruldu

Cox&Kings'in temerrüde düşen borçları sonrasında Malvern Group'ta işlerin hızla kötüleştiği belirtilen şirket açıklamasında, gelişme sonrası Malven Group içindeki fonların geri çekilmeye başladığı kaydedildi. Açıklamada, ''Bu nedenle Late Rooms LTD (laterooms.com), Superbreak Mini Holidays LTD (Super Break) ve Malvern Travel Technology LTD faaliyetlerine devam edemiyor. Her türlü alım ve satım işlemi durduruldu.'' denildi.

Late Room rezervasyonlarda sorumluluk kabul etmiyor

Şirketin toplamdaki 53 bin rezervasyondan ne kadarının Superbreak’e, ne kadarının Late Rooms’a it olduğu bilinmiyor. Late Room, otelcilerle kullanıcılar arasında köprü vazifesi gördüğününü ve rezervasyonların sorumluluğunun otellere ait olduğunu ileri sürüyor