48 bin ağacın kesilecek... Mermer ocağı için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı

48 bin ağacın kesilecek... Mermer ocağı için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı

Isparta-Sütçüler’de tonu 200 liraya satılacak mermeri çıkarmak amacıyla 48 bin 612 ağacın kesileceği projeye mermer ocağı projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildiği ortaya çıktı.

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde mermer ocaklarının yarattığı yıkıma bir yenisi daha eklenecek. Oda TV'den Yusuf Yavuz'un haberine göre, Yukarı Köprüçay Havzasında, ilçeye bağlı İbişler köyü sınırlarında yaklaşık 100 hektarlık alanda mermer ocağı ruhsatı verildi. 

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI
240 dekarlık kısmında işletmeye açılması planlanan mermer ocağı için Isparta Valiliği ÇED Gerekli Değildir kararı verirken orman arazisi olan proje sahasında yaklaşık 48 bin 612 adet ağacın kesileceği belirtildi.


Yukarı Köprüçay Havzası Koruma Platformundan yapılan açıklamada, bölgedeki vahşi madencilik uygulamalarına son verilmesi istenerek, “Önce baraj ve HES yıkımı yaşandı, ardından da maden şirketlerinin talanı başladı. Bölgemizde son 10 yıldır yaşananlar, cennet bir vadinin nasıl adım adım cehenneme dönüştürüldüğünün özetidir. Tek bir ağacın bile yaşamsal önemde olduğu bir dönemde 48 binin üzerinde ağacın kesilecek olması tam anlamıyla katliamdır. Bu kıyımın durdurulmasını istiyoruz” açıklaması yapıldı.