Aç karnına 5 tane zeytin yeseniz yeter! Bakın neye etki ediyor

Aç karnına 5 tane zeytin yeseniz yeter! Bakın neye etki ediyor

Zeytinin güçlü faydalarından yararlanmak için onu mutlaka aç karnına tüketmek gerekir. Peki, aç karnına zeytin tüketmenin faydaları nedir? İşte yanıtı

Zeytin hem kahvaltı sofralarının hem de sahur sofralarının baş tacı olan besinlerinden biridir. Zeytin içerisinde çok güçlü vitaminler ve mineraller barındırır. A, D ve E vitaminleri açısından zengin olan zeytin; potasyum, kalsiyum ve çinko minerallerini bolca bulundurur.

y.jpg

 Peki, aç karnına zeytin tüketmenin faydaları nedir?

AÇ KARNINA ZEYTİN YEMENİN FAYDALARI

  • Aç karnına zeytin yemek, birçok sağlık faydası sunar. Zeytin sağlıklı yağlar, lifler, antioksidanlar ve çeşitli vitaminler ve mineraller içerir. Aç karnına zeytin yemenin faydaları arasında sindirimi iyileştirmek, tokluk hissini artırmak ve kan şekerini dengelemek yer alır.
  • Zeytinler ayrıca antioksidanlar bakımından zengindir. Bu nedenle aç karnına zeytin yemenin en bilinen faydası, karaciğeri temizlediğidir. Öte yandan aç karnına zeytin yemek; organları yeniler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanseri önlemede etkilidir.
  • Zeytinin lif içeriği sindirimi destekleyerek kabızlığı önler ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • Ayrıca zeytinin yağında bulunan tekli doymamış yağlar, tokluk hissini artırarak aşırı yeme riskini en aza indirir.
  • Bunun yanı sıra zeytinlerin içerdiği fenolik bileşikler, kalp sağlığını destekler ve kan şekerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur. Zeytinin tüm bu eşsiz faydalarından yararlanmak için aç karnına düzenli olarak tüketebilirsiniz.
  • Zeytin yüksek bir E vitamini kaynağıdır. Bu nedenle bağışıklığı güçlendirme özelliğinin yanı sıra ciltteki nemi sağlayarak yaşlanma belirtilerinin önüne geçer.
  • Zeytinin yüzde 74’ü oleik asitten oluşur. Oleik asit ise bir doymamış yağdır. Oleik asidin iltihaplarla savaşma, kanseri önleme, kolesterolü düşürerek kalp, damar hastalıklarının önüne geçme ve kansere karşı koruyuculuk sağlama özellikleri vardır. Doymamış yağların kilo vermeye yardımcı olma özelliği de vardır.
  • Zeytinde, oleanolik asit, hidroksitirosol, oleropin ve tyrosol gibi antioksidanlar bulunur. Bu antioksidanlar sayesinde zeytin kalp sağlığına yararlı, iltihaplarla birlikte kanserle savaşan ve karaciğere de iyi gelen bir besin olma özelliğini taşır.
  • Zeytinde yüksek oranda A vitamini bulunduğu için katarakt gibi göz rahatsızlıklarının önüne geçer.
  • Zeytinin sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında önemli bir rolü vardır. Bu rolü sayesinde kolon kanserini önlemede etkili olabilir. İshal ve kabızlığa da iyi gelir.
  • Kan dolaşımı üzerinde olumlu etkileri vardır.