
Alkol oranı en yüksek meyve belli oldu!
Alkol oranı 3 biraya eş değer olan meyve resmen sarhoş ediyor. Hayvanlar yedikleri an kafayı bularak kendinden geçiyor.
Trends in Ecology & Evolution'da yayımlanan araştırmada hayvanlar yüzlerce yıl etanollü meyve yiyerek sarhoş oluyor. Evet tıpkı insanlar gibi, bu meyveyi yiyen hayvanlar zilzurna sarhoş oluyor.
Meyve ve tahıl şekerlerinden oluşan bir alkol türü olan etanol çürüyen meyvelerde görülüyor. Bu meyveyi yiyen hayvanlar ise kafayı buluyor.
3 BİRANIN ETKİSİNİ GÖSTERİYOR
Bira veya şarap gibi kokan bu meyveler yaklaşık 100 yıldır doğada bulunuyor. Meyvelerin yüzeyindeki şeker, ağaçlardan düştüğünde etanole dönüşüyor. İçeriğindeki alkol oranı ise 2-3 biraya eşit. Örneğin muz, üzüm ve elma gibi meyveler, yeterli olgunluğa ulaştıklarında veya çürümeye başladıklarında etanol üretebiliyor.
SARHOŞ ETTİĞİ KADAR ÖLÜMCÜL OLABİLİYOR
Meyvedeki alkol miktarı çok olmasa da hayvanları sarhoş etmeye yetiyor ve bu durum onlar için ölümcül olabiliyor.
Central Florida Üniversitesi'nden Moleküler Ekoloji Profesörü Matthew Carrihan'ın wionews.com'a yaptığı açıklamada "Geceleri ağaçlarda tırmanırken ve etraf yırtıcı hayvanlarla çevrilirken sarhoş olmak iyi bir fikir değil" diyerek hayvanların sarhoş olmasının onlar açısından dezavantajlı bir durum yarattığını söyledi.
Hayvanların sarhoşluğu tercih etmediklerini gösteren bir kanıt olmadığını ve hatta belki özellikle bu alkollü meyveyi arıyor olabileceklerine de dikkat çeken Carrihan, hayvanların tercihleri arsında hangisinin gerçek olduğunun ise henüz bilinmediğini belirtti.