Ayva tatlısı bu tarifle hazırlanırsa daha kırmızı oluyor! Erimeyen ayva tatlısının tüyosu

Ayva tatlısı bu tarifle hazırlanırsa daha kırmızı oluyor! Erimeyen ayva tatlısının tüyosu

Ayva tatlısı pişirirken aklınızda bulunması gereken bilgiler: Ayva tatlısı erimiyor ve çok daha lezzetli oluyor

Ayva tatlısı, Türk mutfağında geleneksel bir tatlı çeşididir. Ayva meyvesinin şekerle pişirilmesiyle yapılan bu tatlı, özellikle kış aylarında sıkça tüketilen bir lezzet olarak bilinir. Ayva tatlısının yapımı oldukça kolaydır ve genellikle evde yapılan bir tatlı çeşididir.

Ayva tatlısı, genellikle soğuk olarak servis edilir ve üzerine ceviz veya fındık gibi kuru yemişlerle süslenerek sunulabilir. Ayrıca, üzerine vanilyalı dondurma veya kaymak ile servis edilerek de lezzetlendirilebilir.

Sağlıklı bir tatlı alternatifi arayanlar için de ayva tatlısı oldukça uygun bir seçenektir. Ayvanın içerdiği lif ve antioksidanlar sayesinde sindirim sistemine de faydalı olabilir.

AYVA TATLISININ TARİFİ

MALZEMELER

4.jpg

  • * 2 tane büyük boy ayva
  • * 8 çorba kaşığı kadar toz şeker
  • * 1 su bardağı kadar su
  • * Yarım çay bardağı kadar vişne suyu
  • * 1 tane çubuk tarçın
  • * 5 tane karanfil
  • * Yarım limonun suyu
  • Servisi için:
  • * 100 gram kaymak
  • * 1 çorba kaşığı kadar toz antep fıstığı

AYVA TATLISI NASIL YAPILIR?

  • Ayva tatlısı tarifi için ilk olarak hazırlıklara ayvaların kabuklarının soyup ortadan ikiye keserek başlamak gerekiyor. Sonrasında ayvalar, kararmamaları için limonlu suyun içerisine kabukları ile beraber yerleştiriliyor. Ayva çekirdekleri ise daha sonra kullanılmak üzere bir kenara alınıyor.
  • Devamında ayva tatlısı yapımı için geniş bir tencere alınıyor ve ayvalar tek sıra halinde tencereye diziliyor. Her bir ayvanın üstüne ise toz şeker ilave ediliyor. Sonrasında su, ayva çekirdekleri, limon suyu, ayva kabukları ve malzeme listesindeki baharatlar tencerenin içerisine aktarılıyor. Tencere ocağa alınıyor ve orta ateşte, içerisindeki su kaynayana kadar ayvalar pişiriliyor.
  • Su kaynadıktan sonra vişne suyu da ilave ediliyor ve tencerenin kapağı kapatılarak ocak kısık ateşe alınıyor, tatlı pişmeye bırakılıyor. Ortalama bir saatin ardından suyunu iyice çekmiş ve renk almış ayvalar bir bıçakla kontrol ediliyor. Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alınıyor ve dinlenmesi için bekletiliyor. Bir süre bekletilen ayvalar servis tabağına aktarıldıktan sonra üstüne tencerede kalmış olan şerbetinden de biraz gezdiriliyor. Üstüne ya da yanına kaymak konulup, üzerine de toz Antep fıstığı gezdirilerek soğuk ya da ılık şeklinde servis ediliyor.

Kaynak: Mynet.com

İlgili Haberler