
Ayvayı böyle tüketin kabızlık sorununu ortadan kaldırın!
Kabızlık, bağırsak hareketlerinin az olmasından kaynaklı meydana gelen en yaygın sindirim sistemi rahatsızlıklardan biridir. Ancak ayvayı bu şekilde tüketmek, bağırsak hareketini artırarak kabızlığa anında etki sağlar.
Kabızlık, günümüzde en yaygın görülen sindirim sistemi sorunlarından biridir. Kişinin günlük yaşam kalitesini düşüren kabızlık, sağlıksız beslenme, yetersiz sıvı alımı ve hareketsiz yaşam gibi etkenlerden dolayı meydana gelebilir.
Kabızlığı bitirmek için birtakım doğal yöntemler mevcuttur. Bazı meyveler, içerdiği lif oranıyla kabızlığa etki eder. Ayva da bu meyvelerden biridir. Ancak ayvanın kabızlığa olan etkilerinden yararlanmak için, doğru şekilde tüketmeniz gerekir.
İşte ayvanın kabızlığa etkisi...
Ayvanın kabızlığa etkisi
Ayva sağlığımız için en faydalı meyvelerden biri olurken, kabızlık üzerinde de mucizevi etkileri ortaya çıktı. Bağırsakların hareket etmesini sağlayan ayva, sindirim sistemine direkt olarak etki eder. Ancak kabızlık için ayvayı, çiğ yememek gerekir.
Pişirilerek tüketilen ayva, sindirim sistemi için çok faydalıdır. Klinik araştırmalar, ayvanın sindirim sistemi sorunlarını ve bağırsak tıkanıklığını azaltmak için işlevsel bir meyve olduğunu da kanıtlamıştır. Ayva içerisinde bol miktarda çözünmeyen lif barındırır.
Çözünmeyen lif, sindirim sisteminden geçerken yumuşar, bu da boşaltımı daha rahat ve sık hale getirir. Ayrıca 2016'da yapılan bir çalışmaya göre ayva, toksik bağırsak bakterilerinin varlığını azaltır. Ayvayı suda 5-7 dakika haşladıktan sonra, tüketebilirsiniz.