
Bakın siz şu işe 6 ay boyunca patlıcanları saklamanın yolu! Asla bozulmuyor
Patlıcanlar zamanla bozulur ve çürür. Bu sorundan sizi kurtaracak bir yöntem var. Bu yöntem sayesinde patlıcanlarınız asla bozulmayacak
Patlıcan daha çok yaz aylarında tüketmiş olduğumuz sebzeler arasında yer almaktadır. Patlıcanları saklamak ise tam bir işkencedir.
ÇABUK BOZULAN PATLICAN DERDİNE SON
Patlıcanların çabucak küflenmesi ve bozulması rahatsız edici olabilir. haber7.com'da yer alan bir içerikte; Bozulan patlıcan sorununuza çözüm olacak yöntemler sıralandı.
İşte patlıcanları 6 ay boyunca saklamanızı sağlayacak yöntem
Patlıcan dondurmanın en basit yollarından bir tanesi çiğ olarak dondurmak. Çiğ patlıcan dondurmak hem hızlı hem de kolaydır. Kızartma ile yapılacak yemekler için en ideal saklama yöntemidir.
Çiğ patlıcanı dondurarak saklamak için öncelikle patlıcanları akan soğuk suyun altında dikkatlice yıkayın. Kurulayın ve çöp kısımlarını kesip atın. Yapacağınız yemeğe göre şekil vererek kesin. Yemeklik porsiyonlar olacak şekilde kilitli dondurucu poşetlerine koyup dondurucuya kaldırın.
Patlıcan yemeği yapmadan önce acısını çıkarmak için tuzlu su yöntemi uyguluyorsanız eğer patlıcan dondurma işleminde bu yöntemi şu şekilde kullanabilirsiniz. Bir tencere içerisine bol tuzlu su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içerisine kesmiş olduğunuz patlıcanları atın ve maksimum 4 dakika haşlayın.
Tuzlu suda haşladığınız patlıcanların şoklanması için hemen ardından buzlu soğuk su içerisine daldırın. Kurulama bezi üzerine serin ve kurumasını bekleyin porsiyonlar halinde paketleyip dondurucuya atın.
Patlıcanları dondurduktan sonra kızartmak istediğinizde dondurucudan çıkarın, yüksek kenarlı bir tava içerisine yağ koyun ve kızdırın. Kızgın yağın içerisine donmuş patlıcanları atın ve kızartın.
KIZARTILMIŞ YA DA PİŞMİŞ PATLICAN NASIL DONDURULUR?
Kızartılmış patlıcan iyi bir yoğurtlu meze için mükemmel bir seçenektir. Kızartılmış patlıcanları dondurarak saklamak için patlıcanları güzelce yıkayın ve kurulayıp istediğiniz ebatlarda kesin. Kızartın ve fazla yağını bırakması için kâğıt havlu serili bir alana koyun. Soyunca dondurucu poşetlerine yemeklik olarak ayırın. Ve dondurucuya koyun.
Karnıyarık gibi yemekler içinde patlıcan dondurmak istiyorsanız patlıcanlarınızı dilerseniz kızgın yağda ya da fırında kızartın. Kızaran patlıcanları soğuması ve fazla yağını bırakması için havlu kâğıt serili bir yere alın. Soğuduktan sonra dondurucu poşetlerine koyup derin dondurucuya yerleştirin.
PATLICAN DONDURUCUDA NASIL SAKLANIR?
Patlıcanları dondurarak saklamak için en iyi poşet derin dondurucu için uygun olan, hava geçirmez olanlardır. Patlıcanları dondurucu poşetine koyarken mümkün oluğu kadar havayı alamaya çalışın. Aksi halde patlıcanlar hava ile temasıyla bozulmaya daha meyilli olacaktır.
Eğer bir dondurucu poşetiniz yoksa hava geçirmez bir saklama kabı da iyi iş görecektir. Hava geçirmez saklama kabından patlıcan dondururken, patlıcanların dondukça hacmi artacağı için saklama kabını tamamen doldurmamaya özen gösterin.
Patlıcanları dondurmadan öne aralarına pişirme kâğıdı koyarak yapışmasını önleyebilirsiniz. Çözmek istediğinizde bu ufak tüyo işinizi kolaylaştıracaktır.
Patlıcan dondurma işleminin son aşaması olarak paketlerinizin üzerine tarihin yazılı olduğu bir kâğıt yapıştırmayı unutmamalısınız. Bu sayede patlıcanların donma tarihlerini unutmaz, bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz.