Balığın yanında turp yiyenler dikkat!

Balığın yanında turp yiyenler dikkat!

Kış mevsiminin en lezzetli ve en faydalı besinlerinden biri olan balığın yanında genellikle roka ya da soğan tüketilir. Ancak balığın yanında turp yemek, mucizevi etkilere sahiptir. İşte balığın yanında turp yemenin sağlığımıza faydaları.

Kış mevsimiyle birlikte sofralarda yerini alan balık, en şifalı kaynaklardan biridir. Haftada en az 2 defa uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen balık, sağlığımıza bir dizi önemli yarar sağlar. Bu şifalı yemeğin yanında genellikle şifa deposu besinler tüketilir.

Balığın yanında en çok tüketilen besinler genellikle roka, soğan ve çeşitli yeşilliklerdir. Ancak balığın yanında tüketilen turp, çok daha farklı ve güçlü faydalara sahiptir. Peki, balığın yanında tüketilen turp neye iyi gelir?

İşte balığın yanında turp yemenin faydaları...

Balığın yanında turp yemenin faydaları

Hem balık hem de turp, sağlığımız için çok faydalıdır. Tam bir antioksidan deposu olan turp, balığın yanında tüketildiğinde, vücudun tüm antioksidan ihtiyacını karşılar. Öte yandan turp, bol miktarda lif içerir. Bu sayede sindirim sistemini korur ve güçlendirir.

Balığın yanında tüketilen turp ayrıca, karaciğeri ve mideyi temizler. Turp ayrıca güçlü bir C vitamini deposudur. Bu nedenle balığın yanında tüketilen turp, bağışıklık sistemini koruyarak güçlendirir. Balık da güçlü bir bağışıklık güçlendiricidir.

Balığın yanında yenilen turp aynı zamanda kansere karşı koruyucu bir etki sağlar. Ayrıca balık güçlü bir omega-3 deposuyken turp da bol miktarda antosiyonin, folik asit ve flavonoid içerir. Tüm bunlar da kalbin düzgün çalışmasını destekler ve kalp-damar sağlığını korur.