Böbrek taşını yok eden yaprak bulundu

Böbrek taşını yok eden yaprak bulundu

O meyvenin yaprağı böbreklerde taş bırakmıyor. Yaprağı ayıklayıp çaydanlığa koyduğunuzda mucizevi etkilerine çok şaşıracaksınız.

Böbrek taşları, bazı tuz ve minerallerin idrarla atılamaması durumunda birikerek o bölgeye yapışması halinde meydana gelir. Ancak bu meyvenin yaprağı böbrekte taş bırakmıyor.

cilek-yapraklari-yenir-mi-b46b2a17-8135-4d01-83b8-d298ca70932c.webp

ÇİLEK YAPRAĞI BÖBREKTE TAŞ BIRAKMIYOR

Çileğin yaprağı en az çileğin kendisi kadar şifa saçıyor. Yenilebilir bir yapıya sahip olan çilek yaprakları tam bir antioksidan deposudur ve sağlığa ekstra faydaları vardır. Bu yüzden çöpe atmak yerine çayını yapmayı deneyin.

1678199533607.jpeg

Kuru ya da yaş halinden yapılan çay tüketildiğinde birçok sorun da ortadan kalkabilir. Çilek yaprağı, damar sertliği, tansiyon yüksekliği, karında su toplanması gibi sorunlara iyi gelebilir.

Kum ve taş oluşan böbreklerde kolaylık sağlar ve vücuttan tek tek atılmasını sağlar. Düzenli bir şekilde tüketilmesi önemlidir. Bağırsak dostu olduğu bilinen çilek yaprağı, bağırsak iltihabını ve orada oluşan kurtları da temizleyebilir.

cilek-yapragi-faydalari.jpeg

ÇİLEK YAPRAĞINI ÇÖPE DEĞİL ÇAYDANLIĞA ATIN

Vücudunuzun şişmeye başladığını görüyorsanız çilek yaprakları idrar söktürücü özelliğiyle buna çare olabilir. Biriken ödemi atmak için çilek yaprağından çay demlemeniz yeterlidir.

Çilek yaprağında bulunan potasyum ve fosfor, kronik böbrek yetmezliğinin önüne geçebilir. Doktorunuza başvurarak tüketmelisiniz.

1678199651903.jpeg

ÇİLEK YAPRAĞI NASIL KULLANILIR?

Birçok yolu vardır. İlki yapraklarından çay demlemektir. Kuruttuktan sonra sıcak suyla karıştırarak demlenebilir. Pratiktir. İçme suyunda da bekletebilirsiniz.

Çilek yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra bir kaba alıp üzerine balzamik sirke ekleyebilirsiniz. 1 saat beklettikten sonra demlenen sirkeyi sofralarınızda, salatalarda kullanın. Çilek yaprakları sayesinde hem daha lezzetli bir yemek tüketmiş olursunuz hem de vücudunuzu iyileştirebilirsiniz.