![Bu besinler kalp krizi riskini azaltıyor!](https://www.yurtgazetesi.com.tr/d/news/246347.jpg)
Bu besinler kalp krizi riskini azaltıyor!
Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre, tüketmeyi ihmal ettiğimiz bazı sağlıklı besinlerin, kalp krizini önemli oranda azalttığını buldu. Kalp sağlığınızı korumak ve kalp krizi riskini en aza indirmek için, bu besinlere sofranızda mutlaka yer açın.
Günümüzde en sık rastlanan sorunların başında, kalp-damar hastalıkları gelir. Kalp-damar sağlığı, en önemli unsurlardan biri olduğundan, kalp sağlığını korumanın en etkili yolu, tükettiğimiz besinlerden geçer.
Yapılan son araştırmalara göre, günlük yaşantımızda nadiren tükettiğimiz bazı şifalı besinlerin, kalp krizi riskini önemli ölçüde azalttığını ortaya koydu. Peki, kalp krizi riskini azaltan besinler nelerdir, araştırmalar ne diyor?
İşte yanıtı...
Kalp krizi riskini azaltan besinler
Yapılan yeni bir araştırmaya göre, günlük yaşantımızda tükettiğimiz bazı sağlıklı besinlerin, kalp krizi riskini, dörtte bir oranında azalttığını buldu. Bu araştırmaya göre vejetaryen olmak, erken yaşta ölme riskini azalttığını buldu
Yapılan araştırmaya göre, bitkisel protein açısından zengin beslenme düzeni uygulayan kişilerin, koroner kalp hastalığına yakalanma olasılığının dörtte birden daha az olduğunu buldu.
Çalışmaya göre bol miktarda bitkisel protein tüketen kişilerin, yağlı besinler tüketenlere göre kalp damar hastalıklarını, beşte bir oranda azaldığı ortaya çıktı.
Bu bağlamda kuruyemiş ve fasulye, mercimek gibi baklagiller tüketmek, kalp-damar sistemi için son derece faydalıdır.
Bilim insanları, kırmızı ve işlenmiş etlerden uzak durmanın, kardiyovasküler hastalıkları önlemede çok daha etkili' olabileceğini söyledi. Profesör Frank Hu ise, "Çoğumuz beslenme düzenini bitki bazlı proteinlere doğru kaydırmalı" diye açıkladı.