Bu yaz nereye gitsem diye düşünmeyin! İşte gidilecek en iyi tatil yerleri

Bu yaz nereye gitsem diye düşünmeyin! İşte gidilecek en iyi tatil yerleri

Yaz aylarıyla beraber birçok vatandaş tatil için cennet ülkenin birbirinden özel ve güzel sahil kıyılarını, koylarını araştırmaya başlıyor. Ancak gidecek yerlerin çeşitliliği kararsızlığa neden oluyor.

Türkiye'de sıcak havalar etkisini göstermeye başladı. Yaz aylarıyla birlikte sıcaktan bunalan, iş yoğunluğundan uzaklaşmak isteyen ve istirahate çekinmek için tatil arayışında olanlar karşılarındaki çeşitlilik nedeniyle zor durumda kalıyor. Kararsız kalan kişiler ise tatil için 'nereye gitsem' diye düşünürken çok vakit kaybediyor.

holidays.jpg

EN GÜZEL TATİL YERLERİ

Ancak bu kararsızlığınızı bu yaz için en aza indirgeyecek bir listeyi sizler için oluşturduk. Dört tarafı denizlerle çevrili turizm ülkesi olan cennet vatandan en güzel tatil yerlerini sizler için derledik.

Peki, gidilecek en iyi tatil yerleri nerelerdir? İşte yanıtı...

BÖRDÜBET KOYU, MARMARİS (MUĞLA)

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Bördübet Koyu, Hisarönü Mahallesi konumunda yer alıyor. Çam ağaçlarının ardındaki bu gizli güzellik Marmaris'in 28 kilometre kuzeybatısında bulunuyor. Kuş çeşitliliğinin, cıvıltılarının yoğun olduğu bu huzur koyunda kayak, kano, rüzgar sörfü gibi su sporları yapmakla beraber, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, trekking gibi çeşitli aktiviteler de yapabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

bordubet-koyu-marmaris.jpg

PALAMUTBÜKÜ KOYU, DATÇA (MUĞLA)

Muğla'nın Datça ilçesine 25 kilometre mesafede bulunan Yaka ve Cumalı köy sınırları içinde kalan bu doğa güzelliği masmavi deniziyle görenleri büyülüyor. Nezih ve keyifli plajıyla sakin bir şekilde kafa dinleyeceğiniz Palamutbükü'nde tekne turlarına katılabilir, denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

palamutbuku-koyu-datca-mugla.jpg

GÜMÜŞLÜK, BODRUM (MUĞLA)

Muğla'nın gözde tatil ilçelerinden Bodrum'da bulunan Gümüşlük, Bodrum'un merkezine yakın olmasa da çokça tercih edilen tatil bölgelerinden. Bodrum'a 23 kilometre uzaklıkta bulunan ve 45 dakikalık bir yolculukla ulaşabileceğiniz Gümüşlük'te gece geç saatlere kadar keyifli vakit geçirebilir, sahile doğru yürüdüğünüzde yan yana bulunan balık restoranlarında vakit geçirebilirsiniz. Denizi sığ ve yosunlu olan Gümüşlük'te çeşitli mekanların plajında şezlongda güneşlenip, denize girmeniz de mümkün.

gumusluk-bodrum-mugla.jpg

SEFERİHİSAR, İZMİR

İzmir’in en sevimli ilçeleri arasında yer alan Seferihisar, sakinliği ve huzurlu olması ile tercih edilen bir tatil yeri olarak biliniyor. İlçenin doğa harikası plajlarında güneşlenebilir ya da sahil kenarlarındaki balık restoranlarında vakit geçirebilirsiniz. Seferihisar'da tarihi bir tur yapmak isterseniz de Teos Antik Kenti, Sığacık dar sokakları, Sığacık Kale İçi, Seferihisar pazarı ve Seferihisar limanını keşfe çıkabilirsiniz.

seferihisar-izmir.jpeg

GÖKÇEADA, ÇANAKKALE

Gökçeada tarihi ve kültürel mirası ile dikkat çeken tatil bölgelerinden. Sakinlik ve huzur dolu bir tatil isteyenlerin uğrak noktalarından olan Gökçeada benzersiz doğasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Adanın en güzel yanlarından biri ise olağanüstü büyüleyici koyları. Doğa ile iç içe bir tatil yapmak için tercih edebileceğiniz Gökçeada'ya Çanakkale/Eceabat’tan Kabatepe feribotu ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Gökçeada’da Rum mimarisi ve taş evleriyle meşhur Zeytinliköy’e de uğramadan gitmeyin.

gokceada-canakkale.webp

DİM ÇAYI, ALANYA (ANTALYA)

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı doğanın içinde kafa dinleyebileceğiniz bir yer olan Dim Çayı'nda suyun sesiyle huzur bulabilirsiniz. Yine suyun üzerinde kurulu kahvaltı mekanlarında altınızdan geçen serin suyu izleyerek keyif dolu bir kahvaltıyı, sevdiklerinizle beraber yapıp bu eşsiz doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.