Bulaşık makinesinde bardakların yumurta kokmaması için ne yapmak gerekir? Bulaşıklara sinen yumurta kokusu nasıl yok edilir?

Bulaşık makinesinde bardakların yumurta kokmaması için ne yapmak gerekir? Bulaşıklara sinen yumurta kokusu nasıl yok edilir?

Yumurta, soğan, sarımsak gibi ağır kokulu besinler bulaşıklara geçebilir. Bulaşık makinesinde bulaşıklara sinen yumurta kokusu nasıl yok edilir?

Bulaşık makinesi, temizlik işlerini kolaylaştıran harika bir icat olsa da, bazen bardaklarınızda hoş olmayan bir koku kalabilir. Bu kokuların sebeplerinden biri, bulaşık makinesinin iç kısmında biriken kalıntılardır.

Özellikle bulaşık makinesinin kapakla birleşim noktasında biriken kalıntılar, makinenin bakteri yuvası haline gelebilir ve bardaklarda istenmeyen kokulara sebep olabilir. Özellikle yumurta kokusu gibi hoş olmayan kokuların nedeni genellikle bu birikintilerdir.

pp.jpg

BARDAKLARIN YUMURTA KOKMAMASI İÇİN NE YAPMAK GEREKİR? 

Bu sorunu çözmek için yapmanız gereken oldukça basit. Bulaşık makinesini çalıştırmadan önce, filtreleri iyice temizleyin ve makinenin kapakla birleşim noktasındaki girintili yeri temiz bir bezle iyice silin. Bu sayede biriken kalıntıları ve bakterileri yok etmiş olacaksınız.

Ardından bulaşık makinesini çalıştırın ve sonucu gözlemleyin. İşlem sonrasında, bardaklarınızda veya diğer bulaşıklarınızda yumurta kokusu gibi istenmeyen kokuların tamamen yok olduğunu göreceksiniz.