
Bunları buzdolabından hemen çıkarın!
buzdolabına konulmaması gereken yiyecek içecekler belli oldu. Bunları buzdolabına sakın koymayın.
Buzdolabına konulduğu takdirde besin değeri ve vitamini kaybolan yiyecek içecekler belli oldu. O yüzden bunları asla buzdolabında saklamayın.
Bazı yiyecekleri buzdolabına koymak büyük bir hata oluyor; hem vitamini hem de lezzeti gidiyor. Peki, hangi yiyecekler buzdolabına konmamalı? Şu besinleri dolaba koymamaya dikkat edin:
BUZDOLABINA ASLA KONULMAMASI GEREKEN BESİNLER
DOMATES
Bir domatesi daha önce açık bir şekilde buzdolabına koyduysanız muhtemelen formunun bozulduğunu görmüşsünüzdür. İşte bu yüzden domates, buzdolabına konmaması gereken yiyecekler arasında yer alıyor. Buzdolabına konunca öncelikle suyu çekilen domatesin görüntüsü pörsüme gösterirken tadı da bozulacaktır. Domatesin lezzetinin tamamen kaçmaması için oda sıcaklığında saklamalısınız.
SOĞAN
Yiyeceklerin bazıları dolaba konduğunda diğer yiyecekleri de etkileyebiliyor. Soğan bunlardan biri. Buzdolabına koyduğunuz soğanlar çabuk çürüme gösterir. Bunun yeni sıra, nemi nedeniyle diğer yiyecekleri de olumsuz yönde etkiler.
PATATES
Patatesin içerisinde yer alan nişasta buzdolabına konduğunda şekere dönüşerek patatesin lezzetinin ve dokusunun bozulmasına neden olur. Bu da bizim için hiç iyi olmaz. Bu nedenle patatesi buzdolabına atmamalısınız.
EKMEK
Bir ekmeği buzdolabına koymak daha hızlı bayatlamasına neden olacaktır. Tazecik kalmasını istiyorsanız oda sıcaklığında bırakabilirsiniz.
BAL
Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler arasında belki de en önemlisi bal olabilir. Pişirilmesi de oldukça sakıncalı olan balı buzdolabına atarsanız içindeki şekeri kristalleşerek sertleşir ve akışkanlığı kaybolur.
AVOKADO
Son dönemde özellikle diyet yapanların tercihi avokado da buzdolabına konmaması gereken meyvelerdendir. Hızlı olgunlaşıp besin değerlerini ve lezzetini kaybetmemesi için buzdolabından uzak tutulmalı.
Tüm bu detayları uygular, bu yiyecekleri buzdolabına koymazsanız daha leziz ve sağlıklı şekilde tüketebilirsiniz.