Canan Karatay o hastalığı geçiren 3 besini açıkladı

Canan Karatay o hastalığı geçiren 3 besini açıkladı

Sağlıklı beslenme tavsiyeleri veren Prof. Dr. Canan Karatay bu hastalığa iyi gelen besinleri sıraladı.

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme tavsiyelerine devam ediyor.

Yeniçağ'daki habere göre Karatay bu kez huzursuz bacak sendromuna iyi gelen besinleri açıkladı. Huzursuz bacak sendromu birçok insanın yaşadığı ve özellikle uyku düzenini bozan bir durum olarak bilinir.

1082154-620x360-1697822892.jpg

Kronik kas ve bel ağrıları, geceleyin ayaklarda hissedilen yanma ve kramplar gibi rahatsızlıklar, yaşam kalitesini düşürmektedir. Prof. Dr. Karatay, bu tür belirtilerin altında yatan nedenlerin keşfedilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

HUZURSUZ BACAK SENDROMUNA KARŞI TAVSİYELER

Huzursuz bacak sendromu gibi yaygın rahatsızlıkların arkasında genellikle 'hormonal dengesizlikler' bulunmaktadır. Prof. Dr. Karatay'a göre, bu dengesizliklerin temelinde sıklıkla vitamin, mineral, yağ ve sağlıklı protein eksiklikleri yatmaktadır. Ancak, bu durumun düzeltilmesi mümkündür.

c91c1016-bcf4-4ad9-b27a-9ed85e45e21e.webp

KELLE PAÇA VEYA KEMİK SUYU

Vücuttaki ağrıların giderilmesi için Prof. Dr. Karatay, kelle paça veya kemik suyu tüketilmesini öneriyor. Kelle paçanın içeriğindeki kolajen, hayvansal yağlar ve zengin mineraller sayesinde kronik ağrılarda bile iyileştirici etkiler sağladığını ifade ediyor.

Eğer huzursuz bacak sendromu yaşıyorsanız, bu durum genellikle mineral eksikliğine işaret eder. Prof. Dr. Karatay, bu sendromun birden fazla faktöre bağlı olarak gelişebileceğini ve kelle paça tüketiminin ağrıları hafifleteceğini söylüyor.

t25-huzursuz-bacak-sendromuna-657.webp

YAŞA BAĞLI OLARAK BU SÜREÇ DEĞİŞEBİLİR

İnsan vücudundaki hücrelerin üç ayda bir yenilendiğini belirten Prof. Dr. Karatay, yaşa bağlı olarak bu sürecin değişebileceğini ve hücrelerin normal işlevlerini yerine getirdikten sonra yeniden üretildiğini ifade ediyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu temel bileşenlerin alınmasının önemini vurguluyor.

KAYA TUZU ÖNERİSİ

Uyku problemleri ve kronik ağrıların en büyük nedeni strestir. Stres, hücrelerdeki vitamin eksiklikleriyle birleştiğinde, ağrıya neden olan maddelerin artmasına yol açar. Ağrıları hafifletmek için Prof. Dr. Karatay'ın bir diğer önerisi kristal kaya tuzudur. Kaya tuzunun içerdiği minerallerin tansiyonu dengeleyeceğini ve yorgunluğu gidereceğini belirtiyor.

huzursuz-bacak-sendromu.jpg

Kristal kaya tuzu, sinir hücrelerinin normal işlevlerine dönmesine yardımcı olarak ağrıların iyileşmesine katkıda bulunur. Prof. Dr. Karatay, vücuttaki ağrı ve yanmaları dindirmek için bol su tüketimi, kelle paça çorbası/kemik suyu içilmesi, kristal kaya tuzu tüketimi ve vitamin eksikliklerinin giderilmesinin önemini hatırlatıyor.