Canan Karatay Razaman ayı için önerdi! Oruç tutarken mutlaka sahurda bir kaşık yiyin

Canan Karatay Razaman ayı için önerdi! Oruç tutarken mutlaka sahurda bir kaşık yiyin

Canan Karatay'ın önerileri de birçok kişi tarafından dikkate alınıyor. Prof. Dr. Canan Karatay da Ramazan ayı için beslenme önerilerini sıraladı.

Sahurda tok tutan yiyecekler, her Ramazan’da olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden araştırılıyor. Hem sağlıkları için hem de Ramazan ayını rahat bir şekilde geçirmek için bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, uzmanların önerilerini inceliyor. Prof. Dr. Canan Karatay’dan sahurda mutlaka tüketilmesi gereken o besini açıkladı. 

Canan Karatay güçlü bir ilaç olarak görülebilen andız pekmezini özellikle sahurda önerdi. Oruçta vücut direncine dikkat çeken ünlü doktor, andız pekmezini Ramazan ayında kan takviyesi olarak betimledi. Canan Karatay andız pekmezinin eski bir ilaç olduğunu hatırlatarak, özellikle sahurda tüketilmesini tavsiye etti. Çünkü andız pekmezi, vücut yapısını güçlendirebiliyor.

Canan Karatay'ın da kan takviyesi olarak betimlediği andız pekmezi, kan içindeki demir sayımını artırabiliyor. Ayrıca yüzyıllardır kan değerlerini artırmak için ek takviye olarak öneriliyor. Nitekim kanda azalan kan yapıcı hücreleri artırmanın en yararlı yolu, demir eksikliğini ortadan kaldırmak olarak biliniyor. Bu noktada da andız pekmezi devreye girebiliyor.

uu-001.webp

ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR 

Andız pekmezi, yüksek bölgelerde yetişen çam ağaçlarının meyvesi olan andızdan yapılmaktadır ve çok sayıda faydası bulunmaktadır. Andız pekmezinin faydalarını şu şekilde listeleyebiliriz.

  •  Doğal bir antioksidan görevi görür, çünkü içerisinde çok sayıda yağ asidi bulunur.
  • Üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve nezle ve grip hastalıklara karşı koruma sağlar.
  • Eğer romatizma ya da eklem ağrılarınız varsa, bu ağrıların giderilmesi konusunda andız pekmezi size yardımcı olabilir.
  • Eğer ağız içi yaraları ve aft gibi sorunların varsa, andız pekmezinin düzenli kullanımı sonrasında bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz.
  • Sindirim sistemini rahatlatır ve tuvalet alışkanlıklarınızın düzene girmesini sağlar. Bağırsak parazitlerine karşı savaş açar ve basur gibi sorunların tedavisinde kullanılabilir.
  • Böbrek taşlarının düşürülmesi konusunda etkilidir.