Çaya 1 damla eklendiğinde lezzetli katlanıyor! Çaycılar da sırrı doğruladı

Çaya 1 damla eklendiğinde lezzetli katlanıyor! Çaycılar da sırrı doğruladı

Çay içerken mutlaka limonla için. Peki ama neden? İşte limonlu çay içmenin pek bilinmeyen faydaları

Çay içerken bilmeniz gerekenler! Çay, Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir ve birçok kişi çayın tadını artırmak için limon eklemeyi tercih eder. Limon, çayın lezzetini güçlendirir ve daha hoş bir tat oluşmasına yardımcı olur. Ayrıca, limonun ferahlatıcı kokusu da çayın keyifli bir içecek haline gelmesini sağlar.

Limonlu çayın sağlığa birçok faydası vardır. Limon, C vitamini açısından zengin bir meyvedir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, limonun antioksidan özellikleri sayesinde vücudu zararlı maddelerden arındırır.

Sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri olan limonlu çay, mide asidini dengeleyerek sindirim sorunlarını azaltır. Ayrıca, limonlu çayın idrar söktürücü özelliği sayesinde böbrek sağlığını da korur.

maxresdefault-001.jpg

ÇAY DEMLEME TEKNİĞİ

Çay demlerken alt demlikteki su kaynadıktan sonra üstteki demliğe suyu koyulur. Orta boy demlikler için 5 yemek kaşığı çay ilave edilir. Daha sonra alt demliğe soğuk su ilave edip, suyun kaynamasını beklenilir. Su kaynarken üst demlikteki çay çöker, demlenir ve kıvama gelmiş olur. 10 dakikalık bir bekleme süresinin ardından çay servis edilmeye hazır hale gelir.

SUYUN ÜSTTEN DÖKÜLMESİ GEREKİYOR

Çay demleme konusunda bir diğer pratik nokta ise suyun demliğe eklenme şekli. Eğer suyu kenardan dökerseniz oksijenin kaybolmasına neden olabilirsiniz. Ancak suyu yukarıdan döktüğünüz zaman, kaybettiği oksijeni geri kazanır ve çayınız daha lezzetli bir hal alır.

ÜSKÜP'TE ÇAYCILAR LİMONLA SERVİS EDİYOR

Öte yandan Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te birçok çaycı çayı 1 dilim limonla müşterilerine servis ediyor. Bu kültür Üsküp'te Osmanlı'dan günümüze kadar devam ediyor. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr, Yurtgazetesi.com.tr

İlgili Haberler