Balıkçılar uyardı! İşin sırrını bilen İstavrit pişirirken böyle lezzetini katlıyor

Balıkçılar uyardı! İşin sırrını bilen İstavrit pişirirken böyle lezzetini katlıyor

İstavrit pişirirken püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Bu tarif sayesinde İstavrit daha lezzetli oluyor

Balık pişirirken püf noktalarını bilmek gerekiyor. Dikkat edilmediğinde İstavrit balığının tüm lezzeti yok oluyor.

 lezzet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; İstavrit pişirirken dikkat edilmesi gereken üç yöntem paylaşıldı. İşte o tarifler

İstavrit Tavada Nasıl Pişirilir?


İstavritlerin kafa kısmını ayırın ve iç organlarını temizleyin.
Ardından bol suyla güzelce temizleyin. İç kısımlarına tuz serpiştirin ve bütün balıkları bu şekilde ovalayın.
Fazla sularının süzülmesi için süzgeçte bekletin. İstavritlerin dışını mısır ununa bulayın.
Geniş tabanlı derin bir tavaya ayçiçek yağı dökün ve kızdırın.
Yağ kızdığında balıkları içerisine atarak önlü arkalı pişirin.
Balıkları pişirdikten sonra kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.

maxresdefault-002.jpg

İstavrit Fırında Nasıl Pişirilir?

Balıkları güzelce ayıklayıp yıkayın. Daha sonra zeytinyağı ve tuz ile marine edin ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Balıkların dış kısmını mısır ununa bulayın ve fırın tepsisine dizin.
Üzerine tekrardan zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 20-25 dakika kadar pişirin.
Bu adımlar sayesinde balıklarınız kurumayacak ve çıtır çıtır olacaktır.
İsteğe göre fırın tepsisine soğan, limon dilimi, domates gibi farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.

İstavrit Izgarada Nasıl Pişirilir?


Öncelikle balıkları ayıklayıp bol suyla temizleyin.
Daha sonra balıkların üzerine zeytinyağı, tuz ve kekik ekleyerek harmanlayın.
Izgarayı çalıştırdıktan sonra üzerini soğanla ovalayın ki balıklar yapışmasın.
İstavritleri ızgaranın üzerine alarak önlü arkalı olacak şekilde pişirin.
İsteğe göre domates, biber gibi sebzeleri de ızgarada pişirerek daha lezzetli bir menü hazırlayabilirsiniz.

İlgili Haberler