Zeytin yumuşuyor ve çürüyorsa bunu yapın! 1 yıl boyunca hep sert kalıyor

Zeytin yumuşuyor ve çürüyorsa bunu yapın! 1 yıl boyunca hep sert kalıyor

Ev yapımı zeytin zamanla yumuşayabilmektedir. Bu sorunun çözümü aslında çok basitmiş. İşte ev yapımı zeytin yaparken bilmeniz gereken her şey!

Zeytin hasadı mevsimi geldiğinde, evde zeytin kurmak oldukça keyifli bir aktivite olabilir. Ayrıca hazır boyalı gıdalar yerine, evde kendiniz zeytin kurarak daha sağlıklı bir beslenme alışkanlığına sahip olabilirsiniz. Ancak, zeytin kurarken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır.


Evde zeytin kurmak oldukça sağlıklıdır. Ancak, zeytinlerin kalitesine ve kurma işlemine dikkat etmeniz gerekiyor. Zeytinleri doğru şekilde kurduğunuzda, ağız tadıyla katkısız bir şekilde aylarca tüketebilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli bir beslenme için evde zeytin kurmayı deneyebilirsiniz.

Yasemin.com sitesinde evde zeytin yaparken dikkat edilmesi gerekenler paylaşıldı

EVDE YAPILAN ZEYTİNİN YUMUŞAMAMASI İÇİN NE YAPILIR?

maxresdefault.jpg

⇒ Ekim ve Kasım aylarında kurmak için aldığınız siyah ya da yeşil zeytinlerin mutlaka taze ve sert olmasına dikkat edin.

⇒ Taze ve yumuşak olmayan zeytinleri büyükçe bir kabın içine koyup yıkayın. Zeytinlerin arasında çürük, bozulmuş ya da lekeli olan zeytinleri ayıklayıp kaldırın.

⇒ Daha sonra tekrar iyice sudan geçirip yıkama işlemini bitirin. Ayrıca zeytinlerin arasında zeytin yaprakları bulunuyorsa onları da ayıklamayı unutmayın.

⇒ Önceden hazırladığınız büyük pet şişe veya kavanozların içine yavaş yavaş doldurun. Bütün zeytinleri güzelce doldurduktan sonra iş zeytinleri salamura yapmaya geldi. Burada dikkat etmeniz gereken şeylerden biri 5 kg zeytine 1 çay bardağı kadar kaya tuzu ilave etmeniz gerektiğini unutmayın. Burada eğer tuz ayarını tam yapamıyorsanız halk dilinde bilinen ve genelde kadınların sıklıkla kullandığı yumurta ayarı vardır. Bu anlamda yumurta ayarı tekniğini kullanabilirsiniz.

⇒ Yumurta ayarı için: Büyükçe bir kabın içini yeteri miktarda su doldurun. Daha sonra için 1 yumurta koyun. Yumurtayı koyduktan sonra sıra tuzu ayarlama işlemine geldi. Suyun içinde olan yumurta bu konuda size yardımcı olacaktır. Suyun içine tuz atamaya başlayın. Tuzu atma işlemini yumurta dibe çökene kadar yapın ve arada karıştırmayı unutmayın. Yumurta dibe çöktüğünde tuz oranı olmuş demektir.

⇒ Suyu artık zeytinlerinin üstüne ekleyebilirsiniz. Ekleyeceğiniz bu tuz, hem zeytinlerin lezzetlenmesini hem de çok daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak, kolay kolay yumuşamayacaklardır. Ayrıca isterseniz suyun içine bir küçük parça limon tuzu da ekleyebilirsiniz. Limon tuzu da yine zeytinlerin uzun süre bozulmadan saklanmasında önemlidir.

⇒ Bir diğer dikkat etmeniz gereken püf noktalarından biri kurduğunuz zeytinleri serin ve kapalı bir ortamda muhafaza etmeniz gerektiğidir.

⇒ Kullandığınız zeytinlerin kalitesine göre değişkenlik gösterecek olsa da 30-40 gün içinde zeytinle tatlanıp kullanılabilir hale gelecektir.

İlgili Haberler