Dikkat edilmezse zehirliyor! 1 kaşık tüketmek bile hastaneye götürüyor

Dikkat edilmezse zehirliyor! 1 kaşık tüketmek bile hastaneye götürüyor

Pilav yerken dikkat etmeniz gerekiyor. Türk mutfağından eksik olmayan pilavla ilgili önemli uyarı

Dünden kalan pilavı ziyan etmemek için genelde çöpe atmaz ertesi gün tekrar ısıtır yeriz. Bu alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz!

haber7'deki habere göre; Dünden kalan pilavı ısıtıp yemek çok tehlikeli. Bu konuda uzmanların önemli bir uyarısı var.

Kuzey Carolina Üniversitesi'nden Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Chapman'a göre pirinci pişirdiğinizde pirinçte bulunan bacillus cereus mikrobu ölmeyebiliyor. Toprakta ve besinlerde bulunan bu bakterinin bazı türleri gıda kaynaklı hastalıklara ve en tehlikelisi de besin zehirlenmesine yol açabiliyor.

Pişirme sırasında ölmeyen bakteri oda sıcaklığında bekletildiğinde gelişmeye ve hatta üremeye başlıyorlar. Pilavda bulunan su ve besleyiciler bakterilen gelişmesi için uygun ortamı sağlıyor. Gelişen bakteriler toksinler salıyor. Bu toksinler arasında ısıya dayanıklı bir toksin de bulunuyor.

2.jpg

Pilavdan kaynaklı besin zehirlenmesini önlemek istiyorsanız kalan pilavı buzdolabında saklamalısınız. Pilav pişirildikten sonra 2 saat içinde buzdolabına koyulmalı.

Bir araştırmaya göre pilav ya 63 derecenin üstünde olmalı ya da buzdolabında. Ortası sağlığınızı tehlikeye atıyor. 

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Haberler