Yumurtanın çatlamasını önlüyor - Demliğe 1 damla damlatın yeter

Yumurtanın çatlamasını önlüyor - Demliğe 1 damla damlatın yeter

Yumurta kaynatırken çatlamasını önleme yolları;

Haşlanmış yumurtanın faydaları hakkında bilgi vermek gerekirse, haşlanmış yumurta protein açısından zengin bir besindir ve vücut için önemli bir enerji kaynağıdır. Ayrıca içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, kemik sağlığını korur ve beyin fonksiyonlarını destekler. Haşlanmış yumurta, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçasıdır ve düzenli olarak tüketilmesi önerilir.

HAŞLANMIŞ YUMURTANIN ÇATLAMASINI ÖNLEYEN YÖNTEM

Cumhuriyet.com.tr'nin geçtiği habere göre; Bir çok kişi yumurtayı buzdolabından çıkardıktan sonra hemen haşlıyor. Oysa ısı değişimi nedeniyle yumurta hızlı bir şekilde çatlıyor. Yapmanız gereken tek şey yumurtayı bir süre oda sıcaklığında bekletip sonrasında haşlamak.


Haşlama kabının içine yumurtaları bir kaşık yardımıyla yavaşça bırakın ki yumurta çatlamasın. Hızlı bir şekilde kaba bıraktığınız yumurta çarpma şiddetiyle yüksek ihtimalle çatlayacaktır.

egg-3524355-1280.jpg

Haşlama kabına fazla yumurta koymayın. Haşlanma aşamasında yumurtalar birbirine çarparak çatlamaya neden olabilir.

Yumurtaları haşlarken harlı ateşte pişirmeyin. Yüksek ateşte hareket eden yumurtalar birbirine çarparak kırılabilir.

TUZ YÖNTEMİ

Yumurtanın çatlamasını önleyen bir diğer yöntemde kaynama kabına tuz eklemek. Tuz sayesinde yumurtanın çatlaması önlenecektir.

SİRKE + LİMON

Bazı aşçılarda limon suyu veya sirke yöntemini uyguluyorlar. Kaynama kabına eklenen limon suyu da yumurtanın çatlamasını önlüyor.

FİNCAN YÖNTEMİ

 Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz.

Tüm bu yöntemler arasında en etkili yöntem tuz yöntemi.

Tuz sayesinde suyun köpürmesi önlenir ve kabukları kolay soyulur. Kabuklu halde yumurta haşlarken bu yöntemi kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler