Erkeklerin hamilelik testi pozitif çıkarsa ne olur? Sakın görmemezlikten gelmeyin!

Erkeklerin hamilelik testi pozitif çıkarsa ne olur? Sakın görmemezlikten gelmeyin!

Erkeklerin hamilelik testi pozitif çıkarsa bu konuyu dikkate almanızda fayda var. Çünkü bu durum şaşırtıcı olduğu kadar tehlikeli bir sağlık sorununa işaret ediyor.

Kadınların gebelik durumunu öğrenmek için yaptığı hamilelik testlerine erkekler de başvurabiliyor. Bu durum kulağa biraz tuhaf gelse de erkeklerin hamilelik testinin pozitif çıkması önemli bir sağlık sorununa işaret ediyor.

hamilelik-testleri.png

Medyatava'daki habere göre gebelik testleri, idrarda ya da kanda bulunan Human Chorionic Gonadotropin (HCG) adlı hormonu tespit eder. Bu hormon da genellikle gebelik sırasında yükselir çünkü plasenta tarafından üretilir. HCG hormonu, alfa ve beta olmak üzere iki türe sahiptir ve gebelik testleri beta HCG’yi baz alır. Bu hormon, progesteron üretimini tetikler, bu da fetusu korur ve düşüğü önler.

tup-bebekte-gebelik-testi-13.jpg

ERKEKTE POZİTİF ÇIKAN GEBELİK SONUCU NE ANLAMA GELİR?

Ancak bir erkek pozitif bir gebelik testi sonucu ile karşılaşırsa bu durum, testis tümörü veya beyindeki pineal bez tümörleri gibi ciddi sağlık sorunlarının bir belirtisi olabilir. Erkeklerde beta HCG seviyesinin yüksek olması, bu tip kanserlerin bir göstergesi olabileceğinden bu sonuç alındığında hemen bir doktora başvurulmalıdır.

testis-kanseri-tedavisi-ankara.webp

TESTİS KANSERİNİN BELİRTİLERİ NELER?

Testis kanserinin belirtileri arasında testiste ağrısız büyüme ve şişlik, düzensiz yüzeyli sert bir kitle oluşumu veya bazen ağrı bulunmaktadır. Erkekler, bu tür semptomları deneyimlediklerinde derhal tıbbi yardım almalıdır.