Genelge sonrası Galata Köprüsü’ne sarı çizgiler

Genelge sonrası Galata Köprüsü’ne sarı çizgiler

İçişleri Bakanlığı'nın dün yayınladığı genelge kapsamında olta balıkçıları için Galata Köprüsü'nde yerlere sosyal mesafe işaretlemeleri yapıldı, 3 metre aralıklarla sarı çizgiler çizildiği öğrenildi.

İBB Trafik Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmayla Eminönü, Karaköy, Bebek, İstinye, Unkapanı ve Galata köprülerinde yerlere sosyal mesafe işaretlemeleri yapmakta.

Sözcü'nün haberine göre; Çalışmayla, olta balıkçılığı yapan balıkçılar arasında en az 3 metre mesafe bırakılması ve böylece bulaşın azaltılması amaçlanıyor. Ayrıca önlemler kapsamında maske takılması ve açık havada sigara içilmemesi de sağlanacağı bildirildi.

Uyarıları dikkate almayanlar hakkında ise Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesine göre adli işlem başlatılacağı öğrenildi.

Yıllardır Galata Köprüsü’nde balık tuttuğunu söyleyen Sezgin Ünlü, “Çok iyi oldu. Sosyal mesafeyi korumuyorlar maalesef. Tartışıyordu burada insanlar. Uyarıyoruz, ‘Arkadaşlar aynı yerde duramayız’ diyoruz ‘virüs var’ diyoruz ama maalesef olmuyordu. Şimdi böyle çok iyi oldu. Buradaki kavga da biter. Herkes yerinde durursa hiçbir problem olmaz yani” dedi.