Hafızayı uçuşa geçiren baharat! 1 gramı bile anında etki ediyor ve beyni güçlendiriyor

Hafızayı uçuşa geçiren baharat! 1 gramı bile anında etki ediyor ve beyni güçlendiriyor

Hafıza dostu baharat herkesi çok şaşırtıyor! Zerdeçal neden tüketmek gerekiyor? İşte hafıza ve beyne iyi gelen zerdeçalla ilgili bilgiler.

Yaşın ilerlemesi ve stres gibi faktörler, hafızanın zayıflamasına ve unutkanlık sorunlarına yol açabilir. Ancak, beslenmenize ekleyeceğiniz baharatlarla zekanızı açarak hafızanızı güçlendirmeniz mümkündür. Baharatların şaşırtıcı etkilerinden faydalanarak, hafızanızı destekleyebilirsiniz. Bu nedenle, baharatların faydalarını öğrenerek, beslenmenize düzenli olarak eklemek faydalı olacaktır. Profesyonel bir yaklaşımla hafıza sorunlarına karşı önleminizi alabilir ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz.

Akşam'da yayınlanan bir haberde; Hafıza dostu üç baharat hakkında bilgi verildi. İşte hafızayı güçlendiren o baharatlar

 

SAFRAN
Depresyon ve strese de etkili olan safran öğrenme yetilerinizi güçlendirip, hafızanızı geliştiriyor. Zeka açan bu baharatı yoğurt ile tüketebilir, çorbalarınıza ilave edebilirsiniz.


TARÇIN
Kokusu bile zihin açan tarçın güçlü hafıza için birebir. Dikkat ve odaklanma sorunu yaşayanların büyük fayda gördüğü tarçını süt ile tüketebilirsiniz.


ZERDEÇAL
Zerdeçal, unutkanlık sorunu yaşayanlar için en etkili baharat olarak karşımıza çıkıyor. Bunamayı önleyen tarçın, hücre oluşumu sağlayarak beyin fonksiyonlarına etki ederek hafızayı güçlendiriyor.

HAFIZAYA İYİ GELEN ÖNERİLER

Mynet.com'da yayınlanan bir içerikte de hafızayı güçlendiren besinlerin listesi paylaşıldı. İşte hafıza dostu o besinler

Dilara Koçak tarafından önerilen yiyecekler listesi dikkat çekiyor. 

Yaban mersini: Araştırmalar, içeriğindeki anti-oksidan kapasitesi yüksek antosiyanidinlerle hafızayı desteklediğini gösteriyor. Antosiyaninler, yaşa bağlı olarak gelişen hafıza azalmasını engelliyor. Ayrıca glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekeri üzerinde olumlu etkileri var. Alzheimer’a karşı koruyucu etkisi de biliniyor. Günde, 30 adet (yaklaşık bir avuç) kuru yaban mersini tüketilebilir.

Elma: “Günde bir elma seni doktordan uzak tutar” cümlesi bir özdeyiş değil, gerçek. Elmanın içeriğindeki quercetin, kateşin, phloridzin ve chlorogenic asit güçlü anti-oksidanlar. Son çalışmalar, quercetin’in hafıza kayıplarını önleyici etkisi olduğunu gösteriyor.

Somon: Hafıza dostu somon, omega-3 yağ asitlerinin mükemmel kaynağı. Araştırmalar, tüketiminin beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkilediğini ortaya koyuyor. Omega-3 yağ asitleri, hücre inflamasyonunu azaltarak, hafızayı taze tutmaya yardımcı oluyor.

Ispanak: Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler, yaşa bağlı gelişen hafıza kayıplarını yavaşlatıyor. Ayrıca ıspanak, folik asit içeriği yüksek bir sebze. Bu sayede Alzheimer riskini azaltıyor.

Kırmızı soğan: Antosiyanin ve quercetin içeriğiyle beyin için harika bir besin.

Kuruyemiş ve yağlı tohumlar: Birçok yağlı tohumun, E vitamini içeriği oldukça yüksek. E vitamini, hafıza için önemli bir anti-oksidan. Badem, fındık ve ayçekirdeği en iyi kaynaklarından.

Yağsız kırmızı et: Çalışmalar, demir eksikliğine bağlı olarak hafıza kayıpları yaşanabileceğini gösteriyor. Kırmızı et, demirin çok iyi bir kaynağı. Demir, hem vücut direnci hem de zihin keskinliği için önemli. Demir eksikliği yaşayan bireylerde anemi ve hafızada zayıflamalar görülüyor.

Üzüm: Kırmızı ve mor üzüm, quercetin’le antosiyanin içeriyor. Kırmızı şarabın da quercetin ve antosiyanin değerleri yüksek ancak fazla miktarda alkol tüketmek, hafızayı olumsuz etkiliyor.

Biberiye: Biberiyeyi koklamak bile hafıza üzerine olumlu etki gösteriyor. Beyine giden kan akışını artırıyor, böylece konsantrasyonu yükseltiyor.

Kafein: Çalışmalar hem olumlu hem de olumsuz etkileri olduğunu gösteriyor ancak özellikle orta yaş grubundakilerin hafızası üzerindeki olumlu etkileri öne çıkıyor.

Hafıza için kötü tercihler:
Aşırı alkol tüketimi,
Kontrolsüz yapay tatlandırıcı kullanımı,
Yüksek şeker içeren besinler,
Yağlı yiyecekler. 

İlgili Haberler