Lokantalarda fiyatı cep yakıyor! Aşçı usulü kelle paça çorbasının tek püf noktası...

Lokantalarda fiyatı cep yakıyor! Aşçı usulü kelle paça çorbasının tek püf noktası...

Kelle paça çorbası nasıl yapılır? Paça çorbası pişirirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte paça çorbasının detayları

Kelle paça çorbası, Türk mutfağında sevilen bir çorbadır. Bu çorba lokantalarda fiyatı çok pahalı olan çorbalar arasında yer almaktadır. Sizler için kelle paça çorbası tarifinin detaylarını araştırdık.

LOKANTALARDA YANINA YAKLAŞILMIYOR

Kelle Paça çorbası lokantalarda 110 TL ile 200 TL arasında bir fiyata satılıyor. Evde ekonomik bir fiyata kelle paça çorbası yapmak mümkündür. Paça çorbası yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Tüm detayları sizler için derledik. İşte paça çorbasıyla ilgili detaylar...

Malzemeler

  • Yarım kilo kelle
  • Yarım kilo paça

Sosu İçin Malzemeler

  • 1 tane limon
  • 1/2 çorba kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı pul biber 

    Yapılışı

    İlk olarak kelle ve paçaları düdüklü tencereye aktarın. Ardından tencereyi dolduracak şekilde su ilave etin. Etler kemikten ayrılana dek pişirin.

manset6458.jpg

  • Haşlanan etleri süzgeçten geçirerek haşlama suyunu başka bir tencereye aktarın. Etler soğuyunca küçük parçalara bölün. 

    Doğradığınız etleri haşlama suyunu ekleyin ve ocağın altını açın. Çorbanız pişerken sosu için olan sirke, limon suyu, sıvı yağ, ezilmiş sarımsak, pul biber ve tuzu karıştırın. Ardından çorba içerisine yavaş yavaş ilave edin. 

Kaynaklar: Ulusalpost, Yurtgazetesi.com.tr, Youtube.com

İlgili Haberler