Hasat sonrasında hemen yapmak gerekiyor. Turşusu çok faydalıymış

Hasat sonrasında hemen yapmak gerekiyor. Turşusu çok faydalıymış

Yeni toplanan lahanalarla hemen turşu yapmak daha sağlıklıymış. Hasadı yapılan lahanadan yapılan turşu en faydalı turşulardan biri olarak kabul ediliyor. Lahana turşusunun işte tarifi

Lahana hasadı genellikle sonbahar aylarında yapılır. Lahana bitkisi, soğuk hava koşullarında daha iyi büyür ve olgunlaşır. Bu nedenle, lahana hasadı genellikle Ekim ve Kasım aylarında gerçekleştirilir. Ancak, hasat zamanı bölgeye ve yetiştirme koşullarına bağlı olarak değişebilir. Lahana bitkisi, yaprakları tamamen olgunlaştığında hasat edilmelidir. Hasat edilen lahanalar daha sonra tüketilmek veya depolanmak üzere hazırlanabilir.

TURŞUSUNU HEMEN YAPMAK GEREKİYOR

Yeni hasat edilen lahanadan hemen lahana turşusu yapmak en sağlıklısı. Böylelikle lahana turşusu daha sağlıklı oluyor. Peki lahana turşusunun tarifi nasıldır?

maxresdefault.jpg

Malzemeler

1 litre su

1 çay bardağı sirke

İki yemek kaşığı kaya tuzu

1 çay kaşığı limon suyu

7-8 diş sarımsak

LAHANA TURŞUSU YAPILIŞI

Bir litre suya bir çay bardağı kadar sirkeyi ve iki yemek kaşığı kaya tuzu ekleyiniz. Ardından bir çay kaşığı limonlu suyu da ilave ediniz ve kaşık yardımı ile karıştırınız.

Lahanalarınızı turşuluk şeklinde doğrayınız. Sarımsaklarınızı da soyunuz. Şimdi artık turşumuzu kavanoza doldurmaya geçebiliriz.

Öncelikle kavanozun içerisine lahanalarınızı aralarına bir iki tane sarımsak koyup, bastırarak doldurunuz. Doldururken rastgele özenmeden doldurabilirsiniz. Ardından sirke, limon ve tuz eklediğiniz suyu kepçe yardımı ile kavanozunuza boşaltınız. Suyun lahanaların üzerinde durması gerekmektedir.

Şimdi kavanozun kapağını iyice kapatarak beklemeye bırakabilirsiniz. Yaklaşık 1 hafta sonra yenmeye hazır olacaktır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kaynak. sabah.com.tr - derleme: yurtgazetesi.com.tr

İlgili Haberler