Suyla haşlayarak hata yapmışız: İşte İtalyan şeften makarnanın orijinal tarifi

Suyla haşlayarak hata yapmışız: İşte İtalyan şeften makarnanın orijinal tarifi

Kısa sürede popüler oldu. İşte sosyal medyada hızla yayılan lezzetli mi lezzetli orijinal sütlü makarna tarifi

İtalya'da ortaya çıkıp dünya mutfaklarında yaygın olarak tüketilen makarna, hemen hemen her evde pişirilen bir yemektir. Ancak, İtalyanlara göre makarnayı suda haşlamak, lezzetini azaltmaktadır. Aslında, az bilinen bir püf noktası olarak, makarnayı sütle haşlamak en iyi sonucu vermektedir.

Makarna, dünyada bilinen en eski besinlerden biridir ve İtalyan aşçılar tarafından en iyi şekilde hazırlanmaktadır. Peki, neden her evde yapılan bu kolay yemek, İtalyanların yaptığı kadar lezzetli olmamaktadır? İşin sırrı detaylarda gizlidir. Ünlü İtalyan şef Michele, makarna tarifini paylaşırken, makarnanın suda değil sütle haşlanması gerektiğini belirtmektedir. Bu yöntem sayesinde, suda haşlanan makarnaya göre sütle haşlanan makarna 4 kat daha lezzetli olmakta ve ayrıca daha yumuşak ve tane tane bir dokuya sahip olmaktadır. İşte İtalyan şef Michele'nin makarna tarifi...

ORİJİNAL SÜTLÜ MAKARNA TARİFİ

maxresdefault-001.jpg

1 paket istenilen model makarna,

3 su bardağı süt,

3 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz ve karabiber.

Ön pişirme için; 2 bardak su, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz.

YAPILIŞI

Su, zeytinyağı ve tuzu bir tencerenin içerisine alın ve kaynatın. Kaynayan suya makarnaları ekleyin ve 7 dakika kadar haşlayın. Süzgeçle süzdüğünüz makarnayı bir kenara alın. Tencerenin içine süt, tereyağı ve kaşar peynirini ekleyin, sonra makarnaları ekleyin. Makarna sütü güzelce çekene kadar karıştırarak pişirin. Sütü tamamen çektiğinde makarnanız hazır demektir. Ardından tuz ve karabiber ilave edin ve ocaktan alın. Sıcak sıcak servis edin. Üzerine maydanoz, taze kekik ya da fesleğen ilave ederek de servis edebilirsiniz.

MAKARNANIN TARİHİ

Makarna geleneksel İtalyan mutfağının temel besini ve ulusal yemeğidir. İlk olarak 1154 yılında İtalya’nın Sicilya Adası’nda ortaya çıktı. Makarnanın bir çeşidi olan itriya, 800’lü yıllarda Sicilya ve Cezayir’de hüküm süren Ağlebîler tarafından Sicilya adasına taşınmıştır.

İlgili Haberler