İbn-i Sina'dan bin yıllık reçete! Günde sadece iki kaşık...

İbn-i Sina'dan bin yıllık reçete! Günde sadece iki kaşık...

İbn-i Sina bu reçeteyi tam bin yıl önce açıkladı. Sağlığınız için günde sadece 2 kez tüketmenin inanılmaz etkileri var.

İbn-i Sina, bin yıl önce yazdığı bu reçete günümüzde hala işe yarıyor. Sadece günde 2 kaşık tüketildiğinde etkilerine inanamayacaksınız.

ekran-goruntusu-2024-03-04-164928.png

İbn-i Sina'nın yazdığı incir ve zeytinyağı karışımı sağlık alanına önemli bir katkı sağlıyor. Bu karışım, hala günümüzde de birçok hastalığın tedavisi için de öneriliyor. Peki, İşte İbn-i Sina'nın mucizevi karışımı ne?

ekran-goruntusu-2024-03-04-164931.png

Yeniçağ'daki bilgilere göre İbn-i Sina'nın bin yıllık reçetesi olarak bilinen incir ve zeytinyağı karışımının sağlığa faydaları, günümüzde hala kullanılmaktadır.

ekran-goruntusu-2024-03-04-164935.png

İncir, lifler, antioksidanlar ve vitaminler bakımından zengin bir besin olarak sindirimi düzenler, bağışıklığı kuvvetlendirir ve enerji verir. İbn-i Sina incir ve zeytinyağı karışımını da bin yıl önce kaleme alarak, sağlığına kavuşmak isteyenlere bir umut ışığı olmuştu.

ekran-goruntusu-2024-03-04-164939.png

İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMININ FAYDALARI NELER?

  • Astım ve solunum rahatsızlıklarının şiddetini azaltır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek kanserli hücrelere karşı direnç sağlar. Ayrıca kanserli hücrelerin oluşmasını engelleyici etki yapar.
  • İncir, bağırsak hareketlerini arttırarak kabızlığı önler. Ayrıca vücuttaki yağ yakımını hızlandırır. Mide sağlığını koruyarak ülser ve reflü gibi rahatsızlıklara karşı korur.
  • Antioksidanlar açısından zengin olan bu karışım, vücudu toksinlerden arındırır.
  • Karışımın meme kanserine karşı koruyucu etkisi de vardır.
  • Kan dengesini sağlar ve kalp sağlığını iyileştirir.
  • Cilt sağlığını destekler.
  • Kas ve kemik yapısını güçlendirir.

ekran-goruntusu-2024-03-04-164943.png

İBN-İ SİNA'NIN MUCİZEVİ KARIŞIMININ TARİFİ

 

Malzemeler: 250 gram kuru incir ve 1 litre zeytinyağı.

Yapılışı: İncirler iyice yıkanır. Sonra küçük küçük doğranarak bir kavanoza konur. Üzerine zeytinyağı dökülür. Kavanoz 5 gün boyunca karanlık bir yerde bekletilir. Süre bittikten sonra sabah ve akşam olmak üzere 2 defa tüketilir.

ekran-goruntusu-2024-03-04-164947.png