İçine 1 tane atınca gaz yapmıyor!

İçine 1 tane atınca gaz yapmıyor!

Kış mevsiminin vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kuru fasülyenin gazını bitirecek yöntem ortaya çıktı. 40 yıllık aşçılar meğer içine 1 tane atıyormuş.

Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olsa da, tüketildikten sonra oluşan gaz sorunu birçok kişiyi bu lezzetli yemeği tüketmekten alıkoyabilir. Kuru fasulyedeki oligosakkarit adı verilen şekerler, bağırsaklarımızda gaz oluşumuna neden olur. Bu nedenle kuru fasulyeyi doğru bir şekilde hazırlamak, bu sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırır. Bunu önlemek için meşhur restoranların şeflerinin kullandığı bazı yöntemler ortaya çıktı.

KURU FASÜLYENİN GAZINI BİTİREN YÖNTEM

Kuru fasulyeleri pişirmeden önce en az 8-10 saat suda bekletmek, içindeki nişastayı dışarı çıkararak sindirimi kolaylaştırır ve gaz oluşumunu azaltır.

Fasulyeleri suda beklettikten sonra suyu döküp tekrar temiz su ile haşlamak, gaz yapıcı maddelerin bir kısmının atılmasını sağlar.

Kuru fasulyeleri uzun süre ve yüksek ısıda pişirmek, oligosakkaritlerin parçalanmasına yardımcı olur.

Kimyon, zerdeçal gibi baharatlar sindirimi kolaylaştırır ve gaz oluşumunu azaltır.

Pişirme suyuna eklenen bir adet patates, fasulyenin gaz yapmasını önler.

Az miktarda karbonat eklemek, fasulyenin daha çabuk pişmesini sağlar ve gaz oluşumunu azaltır.