İftardan kalan pide sahurda yenirse ne olur?

İftardan kalan pide sahurda yenirse ne olur?

İftardan kalan pide sahurda yenir mi? Uzmanlar bu konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunuyor.

Ramazan ayının vazgeçilmezi pideler, milyonlarca vatandaş tarafından severek tüketiliyor. Ancak pide yerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Çünkü bu durum insan sağlığı için son derece önemli.ekran-goruntusu-2024-03-12-170538.png

 

İftarda kalan pidenin sahurda neden yenmemesi gerektiği ortaya çıktı. Ramazan ayında oruç tutarken, sağlık ve dengeli beslenmek önemlidir. Enerjinizi yüksek tutmak için doğru gıdaları da seçmelisiniz. 

ekran-goruntusu-2024-03-12-170528.png

SAHURDA YENİLEN PİDEYE DİKKAT 

Sahurda da kaçınılması gereken bazı yiyecekler vardır. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi pide, iftarda sıklıkla tercih edilirken, sahurda tüketilmemesi önerilir. Pidenin yüksek glisemik indeksi, hızlı bir şekilde açlık hissetmenize yol açabilir.

ekran-goruntusu-2024-03-12-170525.png

SAHURDA NASIL BESLENİLMELİ?

Sahurda daha uzun süre tokluk sağlayacak alternatifler tercih edilmelidir. Ayrıca, sahurda hamur işleri genel olarak önerilmez.

Pişi, açma, poğaça gibi hamur işleri cazip görünse de, bunları sahurda yemeniz, gün boyu süren orucunuzu zorlaştırabilir. Sağlıklı bir oruç için, bu tür yiyeceklerden kaçınmak en iyisidir.