İstanbul'un fethi ve Fatih Sultan Mehmet... 1453 Fetih mesajları

İstanbul'un fethi ve Fatih Sultan Mehmet... 1453 Fetih mesajları

İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü nedeniyle en çok arananlar listesinde zirvede İstanbul'un fethi ve Fatih Sultan Mehmet ile ilgili sözler yer aldı.

Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihe damga vuran 7. Padişahı Sultan II. Mehmet (Fatih Sultan Mehmet) tarihte defalarca kuşatılan ancak bir türlü Bizans'tan alınamayan Konstantiniye'yi fethederek İstanbul olmasını sağladı.

image00121.jpg

Hz. Muhammed (S.A.V.) tarafından müjdelenen ve bir devri kapayıp yeni bir devrin açılmasına neden olan İstanbul'un fethinin üzerinden tam 569 yıl geçti. Fatih Sultan Mehmet'in Türk ve İslam dünyasına kazandırdığı kadim şehrin fethinin yıl dönümü her yıl coşkuyla kutlanıyor.

İşte İstanbul'un fethi ve Fatih Sultan Mehmet ile ilgili en güzel ve en çok aratılan kutlama mesajları:

s-a8427a8bdde6972b921d8b802d905904584478c9.webp

İSTANBUL'UN FETHİ VE FATİH SULTAN MEHMET SÖZLERİ

İstanbul'un fethi sadece bir şehrin değil, fetihler çağının da dönüm noktası olarak kabul edilmektedir. İstanbul' un Fethi'nin 569. yıldönümünde, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in övgüsüne mazhar olarak İstanbul'u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han ile onun ordusundaki tüm aziz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Dünyanın en kadim şehirlerinin başında olan, iki kıtayı birleştiren İstanbul'un fethi kutlu olsun. Ne de güzel söylemiş şair, "Ana gibi Yâr, İstanbul gibi diyar olmaz."

Tarihin dönüşümüne yön vererek, bir çağın kapatılıp bir çağın açılmasına vesile olan İstanbul’un fethinin 569. yılı kutlu olsun. Fatih Sultan Mehmet ve onun şanlı ordusunu rahmetle ve saygıyla anıyorum.

Hz. Muhammed (S.A.V.)'in; "Konstantiniyye elbette feth olunacaktır. Onu fetheden komutan, ne güzel komutan, onun askeri ne güzel askerdir." hadisinde müjdelediği İstanbul'un fethinin 569. yılını kutlarım.

Fatih Sultan Mehmet başta olmak üzere bu topraklarda bayrağımızın dalgalanması, göklerde ezanımızın yankılanmasına için can vermiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, "Benim kudretimin ulaştığı yere onların hayalleri dahi ulaşamaz" diyen Fatih Sultan Mehmet Han'ın fethettiği İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümünü kutluyorum.

"Biz toprаklаrı değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz." – Fаtih Sultаn Mehmet Han

istanbulun-fethi-ve-ayasofyanin-camiye-cevrilisi.jpg